Mjesec dana do Regius festivala u Šibeniku
17. lipnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mjesec dana do Regius festivala u Šibeniku

Do početka jedinog preostalog festivala alternativne glazbe u Šibeniku – Regius festivala #7 ostalo je svega mjeseca dana.

Odbrojavanje do najiščekivanijeg festivala kratimo super vijestima poput toga da Regius festival ima kraljevski line up po danima uz najjeftinije cijene ulaznica, a pretprodaja samo što nije krenula.  Regius festival #7 bit će održan 14. i 15. srpnja, a evo kako izgleda line up po danima:

Petak, 14.  srpnja:  Ponte de Carla // Artan Lili // Kojoti // Pips Chips & VideoClips // The Fogsellers

Subota, 15. srpnja:  Čudnoređe // Stereo Banana // TBF // Songkillers // Kontradikshn

– Kod Regiusa je super to što već sedam godina uspijevamo stvoriti taj balkanski svijet u malom  gdje sve funkcionira baš kako treba. Zajednička točka svima nama je glazba, od bendova koji donose svoja glazbena stvaralaštva na stage do publike koja to uvijek dočeka s odobrenje. Zanimljivo je kako to sve zapravo super funkcionira pa se sav trud isplati, a ove godine pored deset bendova na glavnom stage, imamo i odličan line up na maloj pozornici zbog čega ćemo ponovno na TEF-u plesati do zore – poručuje Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K., koja organizira jedan od najboljih malih glazbenih festivala u Hrvatskoj.

Kraljevski line up na glavnom stageu, te svi kraljevi aftera u popratnom programu zaslužuju i kraljevsku cijenu! Sedmo izdanje Regius festivala gdje najbolje iz regije dolazi na more obilježit će i ultra jeftine (festivalske) ulaznice.

Pretprodaja ulaznica počela je u petak, 16. lipnja, a mogu se kupiti u Šibeniku (caffe barovi Azimut, Baldekin i Bono), te putem online servisa Entrio (www.entrio.hr/event/regius-festival-7-4317) kao i na svim njihovim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

Cijena – prava sića! Ograničeni kontigent karata za najbrže i najvjernije fanove Regius festivala – 100,00 kuna festivalska, 70,00 kuna dnevna.

Poznato je deset glavnih izvođača za dvije večeri sedmog izdanja jedinog festivala alternativne glazbe u Krešimirovom gradu koji će ga učiniti najboljim dosad. Podsjetimo se koji su to!

Pips, Chips & Videoclips upravo ove godine obilježavaju četvrt stoljeća postojanja u povodu čega su izdali singl K1, ne planiraju samostalni koncert, ali zato će nastupiti na pozornici Regius festivala gdje se ovog srpnja događaju velike stvari.

Songkillers, popularni zagrebački hitmakeri, odlično će se uklopiti u srpanjsku noć u Šibeniku u pomalo apokaliptičnom okruženju ostataka nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura na samo deset minuta hoda od srca grada.

Ponte De Carla HC punk bend koji nas je ove godine počastio svojim prvim video uratkom, a iza sebe imaju nekoliko samostalnih albuma i pojavljivanja na kompilacijama. Čestu su gost na inozemnim pozornicama. U više od desetljeće postojanja snimili su nekoliko singlova, albuma i kompilacija.

Artan Lili u Šibenik stižu s najavljenim drugim albumom ‘New deal’. Nedavno su objavili novi spot za pjesmu ‘Jutro’ i u međuvremenu zaludili domaću publiku. Možemo se kladiti da je riječ o još jednom u nizu bendova koji su nakon Regiusa pokorili Stari kontinent (sjetite se Repetitora!).

Kojoti su se vratili na scenu nakon sedamnaest godina tišine čime su oduševili publiku, posebice fiju – briju generaciju. ‘Reunion’ u Šibeniku otkrit će sve čari hedonističkog rocka benda kojemu ni gotovo dva desetljeća mira nije zamelo reputaciju benda koji ne prestaje dizati prašinu.

Čudnoređe je bend iz Zagreba koji je na sceni već šest godina i za to vrijeme stekli su brojne poklonike diljem regije. Nedjeljiv su dio alternativne scene, a glazbu koju donose teško je opisati jednom riječju. Kao jukebox u njihovom stvaralaštvu ima svega, od punka preko rocka do šansone.

Stereo banana je srpska senzacija koju voli MTVAdria, voli ih i legendarna Dubioza Kolektiv. Nevjerojatno energičan bend sa suludom kombinacijom elektronske ritmove i hip – hopa.

The Fogsellers, šibenski live electro bend čiji album prvijenac izlazi na jesen, a izbacuju svoj prvi singl. Na Regius festival predstavit će novi materijal I novi zvuk za koji tvrde da zvuči živahnije. Najavljuju dobru atmosferu već prvog dana festival. za koji dan izbacit će i svoj prvi singl.

Kontradikshn, riječ je o slovenskom live electronic rock bendu, jednom od najpotencijalnijih slovenskih sastava tog žanra koji je na sceni pet godina i nastupili su na svim relevantnim festivalima u regiji. Uz prepoznatljiv zvuk, primjese rocka, elektronike i drum and bass ritma, live nastupi su im živahni i plesni, pa je zabava zagarantirana.

The Beat Fleet, odnosno TBF jedan je od najpopularnijih hrvatskih sastava i ove godine prvi će put nastupiti na Regiusu gdje će proslaviti 20 godina od izbacivanja epohalnog albuma ‘Ping-pong (umjetnost zdravog đira)’ iz 1997. godine.

Evo i što publiku Regius festivala očekuje na maloj pozornici prije glavnog programa te između nastupa bendova:

Na manjem stageu iz mix ploče stat će Škalja & Sokol, NiceHell & Santiago Batacosta te DJ Daboo (Membrain Festival Crew).

Škalja & Sokol – uzimaju laptope u svoje ruke i brinu se da vam nema plesanja ni odmora čak ni kad to svjesno želite prije koncerata na glavnom stageu i između izmjene bendova. Žanrovski od sinjskog rapa do japanskog metala.

NiceHell & Santiago Batacosta – udruženih snaga na ovogodišnjem Regiusu pružit će vam nezaboravno tech house iskustvo na afteru od rane zore,  čega se nećete moći sjetiti dan nakon, ka’ ni Modrić svog PIN-a.

DJ Daboo (Membrain Festival crew) – čovjek koji vam drugu godinu za redom u Šibenik dovodi najbolje od europske bass glazbe,  na Regiusu počastit će nas svojim ekskluzivnim setom. Organizator Membrain festivala, Splićanin s nizozemskom adresom, donijet će dašak EU bass scene na Regius.

Festival će se održati, kao i posljednjih godina, na prostoru bivšeg TEF-a, nedaleko stare gradske jezgre Šibenika, a organizatori ne kriju zadovoljstvo činjenicom da im i ove godine polazi za rukom na jednom mjestu okupiti kremu balkanske scene što glazbenika koji su se dokazali dugogodišnjim opstankom među publikom što bendova kojima je ovo korak naprijed prema široj, regionalnoj publici.