Berlin kao primjer ostatku svijeta službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama
8. svibnja 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Berlin kao primjer ostatku svijeta službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama

Berlin je uvijek bio središte kulture i umjetnosti kao i svih njezinih svih oblika, a sada je odao priznanje noćnim klubovima po kojima je Berlin postao poznat u svijetu i smatra se mekom techno glazbe, ali i općenito jednim od svjetskih središta elektroničke glazbe.

Do sada je Berlin bio klasificiran kao grad zabavnih događaja, a upravo je prepoznao značaj svojih noćnih klubova koji su od sada zaštićeni kao kulturne ustanove. Neki klubovi zbog tog statusa doslovno će se izvući iz problema u ovoj korona krizi pa će dobiti odobrenje za otvaranje svojih vrata u većem dijelu grada. A tu je svakako i porezna olakšica koja se automatski uvodi za sve kulturne ustanove.

Prijedlog je donesen skoro pa jednoglasno u srijedu 5. svibnja, a potom je predstavljen i usvojen na Bundestagu. Upravo noćni život u Berlinu zaslužan je za oko 3 milijuna turista godišnje i jednu i pol milijardu prihoda lokalnoj ekonomiji. Tako se brine o kulturi svojeg grada i države, a teško je očekivati da će još netko u Europi krenuti stopama Berlina.