Green Open Festival vraća se nakon 10 godina stanke
8. svibnja 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Green Open Festival vraća se nakon 10 godina stanke

Nakon punog desetljeća stanke, GOF festival se vraća na lokalnu scenu. Prepoznajući Oksid kao prikladnu platformu za realizaciju novih starih ideja, rađa se nova suradnja koja će rezultirati dvodnevnom kulturno-umjetničkom manifestacijom koja će prvi dan nuditi program i sadržaj GOF-a, a drugi standardni Oksidov TLM sadržaj.

Festival G.O.F. (Green Open Fest) primarno je usmjeren na glazbu unutar lokalne zajednice. U Šibeniku živi i aktivno stvara mnogo mladih glazbenika kojima žele omogućiti da sviraju na festivalu, ali im i pomoći da nastave svirati i stvarati. G.O.F. se kao manifestacija održava jednom godišnje čime se daje priliku lokalnim bendovima da sviraju uživo pred većim brojem ljudi, da se predstave novoj publici, ali i da upoznaju starije šibenske glazbenike koji su dio glazbene povijesti te uče jedni od drugih.

“Naš cilj je predstaviti lokalnoj zajednici lokalnu glazbenu scenu, te pomoći daljnjem razvoju i jačanju glazbene scene, prvenstveno mladim autorskim bendovima. To namjeravamo učiniti uređenjem mjesta na kojem se ti glazbenici mogu okupljati, družiti, razmjenjivati ideje, vježbati, svirati i snimati. Planiramo snimiti cijeli festival uživo i time napraviti proizvod koji bi bio prepoznat od strane turističke zajednice grada Šibenika te bi se mogao koristiti u promotivne svrhe. U realizaciji te ideje, pomoći će nam udruga OKSID”, ističu organizatori.

Glazbeni festival G.O.F. (Green Open Fest) održao se dva puta, 2010. i 2011. godine, na otoku Krapnju, u organizaciji udruge Brodolom. Kao što mu kaže i samo ime, festival je bio zelenog karaktera, a cilj je bio očistiti zapušteni dio otoka koji je u međuvremenu postao odlagalište otpada. Taj je cilj realiziran obje godine. Sama udruga Brodolom osnovana je s namjerom promicanja prirodnih, kulturnih i ekoloških vrijednosti lokalnog kraja te poboljšanja kvalitete življenja mladih s ciljem razvijanja pozitivnih potencijala pojedinaca i zajednice, educiranja, organiziranja i mobiliziranja mladih za rješavanje problema u zajednici. Iako je udruga u međuvremenu prestala s djelovanjem, ideja festivala je preživjela, s malo drugačijim ciljem. U organizaciji utemeljitelja udruge Brodolom i idejnog začetnika manifestacije G.O.F., ovogodišnje, treće izdanje festivala usmjereno je prvenstveno prema promicanju lokalnih autorskih bendova i pomaganju jačanja šibenske glazbene scene. Sam je festival i dalje zelenog karaktera – želja je da festival s vremenom postane u potpunosti „waste free“ i „plastic free“ te tako namjeravaju osvijestiti probleme onečišćenja i potaknuti lokalnu zajednicu da više brine o okolišu.

G.O.F. festival bit će održan u Ražinama kod Šibenika 25. lipnja, a lineup je sljedeći:
The Fogsellers
K-15
Diskodelija
Teški Osjećaji
Ši Tru & Hramoholiks
+ gosti