Nikola Čuturilo (ex Riblja čorba) nakon skoro devet godina stanke najavio novi album
8. svibnja 2021.
Music Box (9904 Članci)
Podijeli

Nikola Čuturilo (ex Riblja čorba) nakon skoro devet godina stanke najavio novi album

Nakon stanke od skoro devet godina, a nakon posljednjeg studijskog albuma “Tu i sad” (2012.), Nikola Čuturilo nam se vraća novim albumom “Priče iz Depoa”, čije izdanje se očekuje u rujnu za Lampshade Media.

Prvi, najavni singl albuma je rock balada “Sanjam te”. Uvodni, zarazni, minimalistički gitarski riff, bogati aranžman koji je zpravo pretočeno bogato glazbeno iskustvo ili pak virtuozni gitarski solo u zadnjoj trećini pjesme, podsjeća nas koliko je sjajno ne samo autorsko, već i glazbeno umijeće Nikole Čuturila. Tekst pjesme je u stvari svestran. Iako je videospot u režiji Dragana Jeriminova pratio scenarij para u prekidu veze, lirika je daleko objektivnija.

“Ovo je priča o neizgovorenim riječima”, kaže Nikola Čuturilo i dodaje: “Svako svoje zna i mogao bi napisati ako ne roman onda sigurno pjesmu o njima. Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, bole i vraćaju se u naletima. Sve što možemo je naučiti živjeti živimo s njima, rane su svjedočanstvo da smo voljeli i da smo još uvijek živi.”

Nova zbirka pjesama “Priče iz Depoa”, na kojoj će se naći i spomenuti singl, predstavlja i dijeli intimnu i iskrenu projekciju vlastitog razmišljanja i umjetničke radoznalosti.
“Ideju za ‘Priče iz Depoa’ nosio sam dugo u sebi, neke pjesme su već postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam tijekom same karantene. Moj bend je kliznuo u svaku od pjesama dajući joj baš ono što sam čuo i želio od samog početka. To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je netko tko odlično poznaje moj glazbeni senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluhoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja prema njoj”, rekao je Čuturilo.

Uvijek je uspijevao izbjeći zamke puke eksploatacije i čvrsto je ostao u svijetu dosljednog stvaranja. Uradio je to na način iskusnog i  izvanrednog talentiranog kantautora, potpuno sposobnog da duboko u sebi manifestira upravo ono što osjeća, želi i čuje.

Beogradski gitarist, pjevač, tekstopisai i skladatelj, odnosno nekadašnji član Riblje čorbe, Nikola Čuturilo novi album objavit će za Lampshade Media u rujnu ove godije.

Foto: Brian Rašić