(NE)OBIČNE PLAYLISTE: Top 10 za Majčin dan
9. svibnja 2021.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

(NE)OBIČNE PLAYLISTE: Top 10 za Majčin dan

„Što želiš za Majčin dan?“

„Ma ti si mi najveći poklon!“

Tko je god pokušao nešto pokloniti majci za Majčin dan vjerojatno mu je poznat ovakav dijalog. Izgleda da danas onda osim mama slavimo i djecu, pa tom prigodom donosimo popis 10 glazbenica i glazbenika čije smo majke upoznali i prije nego su im djeca odlučila poći putem glazbe.

1. Miley Cyrus – „Mother’s Daughter“

U videospotu je ove pjesme Miley Cyrus prikladno ugostila i svoju majku. Leticia Jean „Tish“ Cyrus poznata je glumica i producentica, a s vremenom je postala i menadžerica svoje kćeri. Tish je producirala filmove u kojima je Miley imala glavnu ulogu, uključujući i „Posljednju pjesmu“ na čijemu je setu 2009. godine Miley upoznala Liama Hemswortha, sad već svoga bivšeg muža.

2. Lisa Simone – „My Mama Could Sing (Intro)“

Ovaj je intro R&B albumu „NINA REVISITED: A Tribute to Nina Simone“ 2015. godine sastavljen da prati radnju Netflixova dokumentarca o jazz izvođačici Nini Simone. Osim Lise i same Nine, tih je 16 pjesama okupilo 8 izvođača, među kojima se čak i Usher našao. Nina Simone utjecala je na glazbu druge polovice prošloga stoljeća, ali i na svoju kćer koja se pronašla u neo soul vodama.

3. Megan Thee Stallion – „Savage Remix (feat. Beyoncé)“

Namjera je iza ove prošlogodišnje suradnje da svi njezini prihodi idu organizaciji vezanoj za pogođene koronavirusom iz rodnoga grada izvođačica, Houston u saveznoj državi Teksas. Prije dva mjeseca održavala se dodjela nagrade Grammy na kojoj je ova pjesma nominirana u trima kategorijama, što je i samu Megan dovelo do nominacije za nagradu u kategoriji najboljega novog izvođača – tog je Grammyja posvetila svojoj majci, Holly Thomson. Holly je bila reperica pod glazbenim imenom Holly-Wood zbog čijega je stvaranja muzike Megan i zavoljela žanr.

4. Jaden – „Everything“

Da, ovo je taj kontroverzni sin Jade Koren Pinkett Smith, poznate američke glumice, producentice i voditeljice talk showa „Red Table Talk“. Jaden je melodiju ove pjesme iskoristio za karantenski Majčin dan i riječi „you’re my everything“ zamijenio s „you’re my mom“ te joj otpjevao novu varijantu.

5. WILLOW – „t r a n s p a r e n t s o u l“ feat. Travis Barker

„Whip My Hair“ pjevačica ovih je dana daleko od te pjesme. Prošle je godine u nikada do sada takve vrste ostvarenoj suradnji s britanskom glazbenicom Jahnavi Harrison, poznatoj u žanru mantra meditacijske glazbe, izdala indie EP „R I S E“ od 6 pjesama. Drugo po redu dijete Smith, Willow je odrasla u umjetničku okruženju, pa pretpostavka da je majčin ukus u glazbi utjecao na ovu pop punk suradnju s bubnjarom Travisom Barkerom vjerojatno nije samo pretpostavka – Jada Pinkett Smith osnovala je 2002. godine peteročlani nu metal sastav imena Wicked Wisdom kojega je Willow ponovo okupila ove godine kako bi iznenadila svoju majku za Majčin dan i umjesto nje stala na mjesto vokala tijekom izvedbe pjesme „Bleed All Over Me“.

6. Ella Dvornik – „Vrati mi sve“

Među prvim je reality showovima domaće produkcije bio i „Dvornikovi“ koji se emitirao prije 15 godina, pa osim što je blogerica i spisateljica, Danijela Dvornik jedna je od prvih hrvatskih reality zvijezda. Njezina je kći Ella Dvornik 2012. godine objavila svoj jedini album, rock „Sayonara“ od 9 pjesama. Danas je Ella poznata i nagrađivana lifestyle blogerica, ali se prije toga bila okušala u glazbenoj industriji.

7. LOLAWOLF – „Jimmy Franco“

LOLAWOLF je R&B sastav čiji je vokal Zoë Kravitz, kći američke glumice Lise Michelle Bonet najviše poznate po svojoj sporednoj ulozi u sitcomu „The Cosby Show“ za koju je 1988. bila i nominirana za nagradu Emmy.

8. Lenny Kravitz – „Thinking of You“

Kao i njegova kći, Lenny Kravitz isto je jedinac majke poznate po sporednoj ulozi u sitcomu. Roxie Albertha Roker glumila je u komediji „The Jeffersons“ polovicu prvoga ikada međurasnog para prikazanoga u udarnom televizijskom terminu. Ova je pop rock pjesma s funk rock albuma „5“ iz 1998. godine stvorena 3 godine poslije smrti Roxie Roker te se bez videospota nerijetko o njoj krivo misli kao o melankoličnoj ljubavnoj pjesmi.

9. P!nk, Willow Sage Hart – „Cover Me In Sunshine“

P!nk je suradnju sa svojim prvim djetetom objavila u veljači ove godine nakon što su za prošli Božić zajedno otpjevale „The Christmas Song“ na televizijskom programu „The Disney Holiday Singalong“. Mala će Willow tek napuniti 10 godina, a svoje je pjevačke sposobnosti pokazala još prije 3 godine kada je preradila pjesmu „A Million Dreams“.

10. Beyoncé, Blue Ivy, SAINt JHN, WizKid – „BROWN SKIN GIRL“

Blue Ivy Carter s 9 godina već ima svoju stranicu na Wikipediji na kojoj piše da je američka pjevačica. Dva je dana nakon rođenja „surađivala“ sa svojim ocem na pjesmi „Glory“ – Jay Z je u pjesmu ukomponirao njezin plač, a pjesma započinje s njezinim prvim snimljenim otkucajem srca. 2019. je godine surađivala s majkom na ovoj pjesmi kao soundtrack za film „Black Is King“ i time postala najmlađa dobitnica nagrade BET (Black Entertainment Television) sa samo 8 godina.

Bonus glazbene suradnje majki i njihove djece:

  1. Naomi & Wynonna Judd – „Mama, He’s Crazy“
  2. Sara & Olivia Evans – „Marquee Sign“
  3. Olivia Newton-John & Chloe Lattanzi – „You Have to Believe“
  4. Linda Davis & Hillary Scott – „The River (Come on Down)“
  5. Goutham Vincent & Josima Shaji – „Onam vanne“

Sretan Majčin dan svoj djeci, a posebno njihovim majkama!