Plesna utopija novog singla Cure i Dečka!
9. svibnja 2021.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Plesna utopija novog singla Cure i Dečka!

Cura i Dečko, dvojac poznat po 24-satnom jamu bez spavanja, ovog puta iznenađuju novom razinom audio i video produkcije novog singla “Zajedno”.

Svoj su singl predstavili koncertom za odabranu publiku na krovu zagrebačke Uranije, u sklopu programa “High On Music”. Gosti na promociji bili su bliski suradnici, njihovi bližnji i nekoliko fanova. Čim su Cura i Dečko zasvirali svoje plesne beatove, publika se opustila i zaplesala. Nakon koncerta, na Uranijinom su platnu svi zajedno pogledali spot, prije čega je Cura (Vanesa Petrac), producentica spota, održala dirljiv, neslužbeni govor zahvale svim suradnicima.

“Početak pjesme Zajedno i refren nastali su ljetos na koncertu ispred Bookse, reflektirali smo se na izolaciju i potres tj. sve ono što smo proživjeli i još proživljavamo. Vrtjeli smo ga na gitari pjevajući, i primijetili da se odlično utapa u syntheve te na to dodali žive stihove nastale u jamovima s dragom ekipom. Producenta Marka Horvata upoznali smo kroz jamanje i razgovor, konačno smo prestali razmišljati i prepustili se čaroliji MHZ studija i zajedno dovršili ovaj singl! Singl je sjedinio jedinstvenu arhitekturu lokacije i ples u pomičnu skulpturu. Redatelj, snimatelj i montažer video spota, Timy Šarec, uz Vanesu je koncept pretvorio u djelo izraženih detalja”, kažu.

Cura i Dečko ističu kako im je omiljen kadar kada se svi drže za odjeću i oslanjaju jedni na druge, jer ih u tom odnosu stabilno drži teret kojeg s povjerenjem polažu jedni na druge.

“U spotu je prikazano kako se i nas dvoje ponekad teško razumijemo i nalazimo sklad, no kroz kreativni se izričaj, u ovom slučaju ples, možemo razumjeti bez riječi. U takvom stanju komunikacije i flowa, prizivamo tim i s njima, unatoč fizičkoj udaljenosti i uz tehnologiju, naše se svijesti razvijaju, rastu i vole‘’.
Jedinstveno stubište spomenika na Petrovoj Gori savršeno je podržalo narativ video spota “Zajedno”, a svaka osoba je u ideju dala sebe, odgovorno noseći svoju ulogu.

“Za nas kao dvojac, bila je velika stvar ovoliko raširiti ruke i prigrliti toliko novih perspektiva u naš proces. Bio je ovo ultimativni izlazak iz komfor zone, izazov za samopouzdanje, i to se osjeti! Nadamo se da će i vas inspirirati na povjerenje i zajedništvo u različitostima!”

Foto: Timy Šarec