Zdenka Kovačiček s Greenhouse Blues Band nastupa u sklopu ciklusa Lisinski Atrium
13. svibnja 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Zdenka Kovačiček s Greenhouse Blues Band nastupa u sklopu ciklusa Lisinski Atrium

Zdenka će 29. svibnja predstaviti pjesme s novog albuma, nezaboravne domaće uspješnice, bezvremenske jazz-standarde i najpoznatije pjesme Janis Joplin.

Zdenka Kovačiček, jedna od najznačajnijih i najposebnijih hrvatskih pjevačica te ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo, kojim je okrunjena njezina preko šest desetljeća duga karijera, nastupit će 29. svibnja u Lisinski Atriumu.

Koncert pod naslovom ‘Konstatacija jedne mačke’, ime je dobio prema njezinom posljednjem, iznimno iščekivanom i hvaljenom studijskom izdanju koji je izdan za diskografsku kuću Dancing Bear nakon 17 godina koliko je prošlo od albuma prethodnika “To Be Zdenka”.

Program će se održati u sklopu novog ciklusa koncerata koji organizira Koncertna dvorana Lisinski u periodu od 21. svibnja, pa sve do listopada ove godine. Razlog preseljenja na vanjski dio je obnavljanje unutrašnjosti Lisinskog zbog potresom nastalih oštećenja, ali i još uvijek prisutnih ograničenja okupljanja u zatvorenim prostorima.

Zdenka će ovom prilikom u pratnji svog Greenhouse Blues Band predstaviti pjesme s novog albuma “Konstatacija jedne mačke”, a ujedno će izvesti i nezaboravne domaće uspješnice, bezvremenske jazz-standarde i najpoznatije pjesme legendarne Janis Joplin. Sve to Zdenka će izvesti na sebi svojsten i unikatan način uz uvijek neukrotivu interpretacijsku i improvizacijsku energiju. Upravo je sa sastavom Greenhouse Blues Band prije pet godina započela intenzivnu suradnju te uz njih 2017. godine u KD Vatroslava Lisinskog proslavila 60. godišnjicu umjetničkog djelovanja.

Zdenka Kovačiček na pozornici je apsolutno svoja, u potpunosti prepoznatljiva, a bilo da je na kazališnim daskama ili glazbenim binama, oličenje je pozitivne energije i neiscrpne kreativnosti. Glazbenica koja preko šest desetljeća tako lako korača kroz brojne glazbene stilove, počevši od soula, jazza, gospela i rocka, trenutno broji dane do ovog važnog susreta sa svojim fanovima i postepenom vraćanju u aktivan koncertni život koji je nažalost na neko vrijeme tako prisilno zaustavljen zbog pandemijske situacije.

Ulaznice za Zdenkin koncert u Lisinski Atriumu možete nabaviti na poveznici po cijeni od 100 kn.

Uvijek inovativna i ispred svoga vremena, prva dama hrvatske jazz-scene sa svojim je novim albumom “Konstatacija jedne mačke” od samog izlaska u veljači 2021. godine, uz publiku osvojila i cijenjenu glazbenu kritiku. Rezultat je niska odličnih recenzija koje su popunile prostor u brojnim tiskanim i online izdanjima, ali i u radijskom eteru gdje je aktualni singl “Jaka” u suradnji s Davorom Gopcem svoje mjesto krasio i u Top 40 najslušanijih domaćih pjesama.

Novi album Zdenke Kovačiček “Konstatacija jedne mačke” okuplja autorski tim koji čine Marko Tomasović, Daniela Borovnjak, Hrvoje Grčević (aranžer i producent), kao i specijalni gosti Davor Gobac, Remi, Matija Cvek, Damir Šimić, Vatroslav Šego i fenomenalni Greenhouse Blues Band.

Foto: Ivan Špehar