Martin Garrix, Bono i The Edge snimili himnu Europskog nogometnog prvenstva
14. svibnja 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Martin Garrix, Bono i The Edge snimili himnu Europskog nogometnog prvenstva

Sony Music Netherlands objavio je službenu pjesmu ovogodišnjeg Europskog nogometnog prvenstva “We Are the People” koju su snimili Martin Garrix, Bono i The Edge. 

Nakon više od godinu dana iščekivanja i potrebe da ovo ostane tajno, pjesma je sada dostupna za streaming i preuzimanje putem svih pružatelja digitalnih usluga. Pjesmu prati službeni glazbeni video u kojem glume sva trojica umjetnika. Vizualni elementi djeluju sinergijski s pjesmom i zajedno čine jednu uzbudljivu i nadahnjujuću priču. Garrix je već u ranim fazama kreativnog procesa osjećao da će Bonovi vokali savršeno odgovarati za “We Are the People”. Njegova je vizija zaživjela kad su se i Bono i njegov kolega iz U2 The Edge dogovorili da će nastupiti na pjesmi. Suradnja se dalje razvijala s Bonom koji je napisao tekst i stvarao melodije, a The Edge dodajući vodeće gitarske rifove, što je rezultiralo savršenom mješavinom prepoznatljivih zvukova svih umjetnika.

Martin Garrix: „Stvaranje glazbe za jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu, zajedno s Bonom i The Edgeom, bilo je nevjerojatno iskustvo. Ponosan sam na ono što smo radili i uzbuđen što sam to napokon podijelio sa svijetom! “

‘We Are The People’ podsjeća nas da pjesma može sagledati izazove s kojima se svijet suočava u određenom trenutku i pritom pokušati dati jedinstven odgovor. To je hvalospjev s kojeg svi možemo pjevati odakle god dolazili, ali posebno u Europi gdje će natjecanje usmjeriti pažnju cijelog svijeta. Nada se da ćemo odražavati pozitivnost, nadu i odlučnost potrebnu za uspjeh bilo koje momčadi, kao i pružiti osjećaj zajedništva koji odgovara temi UEFA EURO 2020: Jedinstvo. Po prvi puta u povijesti Eura turnir se igra na cijelom kontinentu, koji će u cijelosti prikazivati ​​nadmoćnu temu jedinstva. Pored službene pjesme, Garrix je također proizveo službeno odlazak i emitirao glazbu za turnir. Objavljena na svoj 25. rođendan, pjesma je dokaz njegovog impresivnog marša kroz dosadašnje redove glazbene industrije.

UEFA EURO 2020 održava se širom kontinenta po prvi puta u povijesti natjecanja, a ukupno ima 11 gradova domaćina. Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London, München, Rim, Sankt Peterburg i Sevilla bit će domaćini utakmica ovog ljeta, a prva utakmica započinje na stadionu Olimpico u Rimu 11. lipnja 2021. s Turskom s Italijom. Finale će se održati na stadionu Wembley u Londonu 11. srpnja 2021.

Foto: Louis van Baar