Sandro Bastiančić “Šlagerom sezone” na korak do kantautorskog albuma prvijenca
19. svibnja 2021.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Sandro Bastiančić “Šlagerom sezone” na korak do kantautorskog albuma prvijenca

Novom pjesmom “Šlager sezone”, riječki glazbenik i kantautor Sandro Bastiančić, snimanje svog prvog samostalnog albuma privodi kraju.

Autorske pjesme koje nam je Sandro dosad prezentirao pokazale su drukčiji glazbeni smjer u kojem ide njegov kantautorski rad od, mnogima ipak poznatijeg, odlično napisanih i izvedenih pjesama s matičnim mu bendom En Face.  Žešći, rokerskiji zvuk zamijenio je gitarom, pitkim i nježnim skladbama, i šansonskim tonom obojanim suradnjama s kantautoricom Ninom Romić, a za final albuma najavljuje sudjelovanje još par odličnih ženskih vokala.

Nova pjesma “Šlager sezone” vapaj je za nekim lijepim vremenima bezbrižne mladosti, koju nastojimo sačuvati u sebi i emitirati kao poruku ljubavi i mira u ovim čudnim vremenima.
Predivne lokacije središnje Istre vrhunski su poslužile kao jednostavna, a istovremeno snažna kulisa za audio-vizualno prisjećanje na ono što je, na kraju dana, doista i bitno. I ovaj put spot je realiziran s provjerenom ekipom, vrijednim riječkim umjetnicima – redateljem Igorom Modrićem i snimateljem Robertom Kalčićem, “krivcima” za odabir pravih lokacija koje su ih odvele u prave bisere središnje Istre, Draguć, Kotle i dolinu rijeke Mirne.

Glazbeni dio nove Sandrove priče odsvirali su Zvonimir Radišić na gitari, Dino Ivelja na bas gitari i Alen Tibljaš na bubnjevima, sanjivi prateći vokal dala je Ana Kabalin, a aranžman i produkcija rad su cijenjenog riječkog glazbenika Roberta Funčića.

Foto: Robert Kalčić