ŽEN u sklopu projekta Zagreb Calling otkrivaju spot za pjesmu “Opet Gange”
22. svibnja 2021.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

ŽEN u sklopu projekta Zagreb Calling otkrivaju spot za pjesmu “Opet Gange”

Za kompilaciju „Zagreb Calling: Generacija bez refrena“ članice progresivnog indie rock banda ŽEN, odabrale su pjesmu „Opet Gange“!

Pjesmu prati i novi spot koji je nastao tijekom live izvedbe, odnosno snimanja ploče u zagrebačkom Ksetu. Snimao ga je Bojan Koštić.

„Onaj tko se kvalitetnije podružio sa ŽEN, zna da večeri često završavaju pjevanjem etno pjesama, uglavnom sa područja Balkana. Volimo to iskonsko narodno dvoglasje i troglasje čije rezoniranje dominira nad svim modernim vokalnim dionicama, pa se iz te ljubavi stvorila i ideja da i mi napravimo jednu “narodnu”. Tema pjesme je ljubavni trokut između tri žene na selu. Pjesma je snimana u AKC Medika tijekom zadnje velike prijetnje evikcijom i između naše dvije europske turneje. Snimali smo s prekidima – kako bi netko od nas sudjelovao na presici ili dao intervju za radio, dok su nam novinari i političari upadali u studio tijekom razgledavanja što se sve u Medici radi“, prisjećaju se ŽEN, napominjući kako je u tom metežu ipak probilo sunce i nastale su „Opet gange“, kao i ostatak albuma „Sunčani ljudi.“

Kompilacija je već dobila pohvale i kritičara i publike, a glazbenici s nestrpljenjem iščekuju koncerte na kojima će biti i pjesme sa Zagreb Callinga.

Žen 5. lipnja nastupaju u društvu Klinike Denisa Kataneca i Ivana Grobenskog u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u sklopu programa Ljeto u MSU 2021! Ulaznice su u prodaji od sljedećeg tjedna.

Foto: Marina Uzelac