Zdenka Kovačiček singlom “Nova ja” ponovno dokazuje kako je ispred svog vremena
25. svibnja 2021.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Zdenka Kovačiček singlom “Nova ja” ponovno dokazuje kako je ispred svog vremena

Zdenka Kovačiček, ovogodišnja dobitnica Porina za životno djelo, izbacuje singl “Nova ja”. Novi singl nalazi se na albumu bogatom uspješnicama “Konstatacija jedne mačke”, koji će Zdenka po prvi put izvesti uživo u Lisinskom 29. svibnja.

Pjesma “Nova ja” donosi novu, bolju, jaču i snažniju Zdenku koja ovom pjesmom uzdiže žensku emancipiranost te ponovno dokazuje kako je ispred svog vremena. Kako je i cijeli album prožet konstatacijama mačke Zdenke koje vrve mudrosti i ironijom, tako i “Nova ja” odiše pitkim životnim mudrolijama koje nisu odbojne poput life coach savjeta, već su pitke i zabavne. To potvrđuju stihovi “Nova ja, nova ja, prošlost me ne zanima, za tebe više nemam vremena”, kojima Zdenka poručuje kako je moguće i sam naći sreću. “Pjesma je možda najviše autobiografska od svih drugih jer nosi jednu jako dobru poruku, svatko se može u njoj prepoznati”, ističe Zdenka koja spajanje vrckavosti i životnih lekcija ima u malom prstu.

Osim što pjesmu krasi odličan tekst, krase ju i Zdenkin moćni vokal, zavodljivi back vokali, kao i genijalna kombinacija funka i rocka koja će vas nesvjesno potaknuti na pucketanje prstima u ritmu, pjevušenje ili fućkanje. “Odličan groove koji diže na ples, naravno, to zna tako aranžirati samo aranžer i producent Hrvoje Grčević. Pjesma govori o meni, osjećam se kao da sam nanovo rođena s novim albumom koji ćemo uskoro prezentirati u atriju Lisinski”, poručuje Zdenka.

Singl je napisao Hrvoje Grčević na tekst Danijele Borovnjak. Za snimanje spota i montiranje zaslužni su Franka Telebuh i Petar Bašić, dok iza produkcije stoji Hrvoje Grčević. Za make up je bila zadužena Ivana Šimunić, a styling Jelena Mikin.

“Nova ja” dolazi na valu uspješnog prethodnog singla “Jaka” s Davorom Gopcem koji broji preko 315 tisuća pregleda na YouTubeu te koji se po izlasku smjestio u top 40 najslušanijih domaćih pjesama na hrvatskim radio postajama. Nema sumnje u to da će novi singl biti još jedan Zdenkin “konj za trku” s hvaljenog albuma “Konstatacija jedne mačke”, albuma koji je zasigurno kruna Zdenkine karijere.

Izlazak singla i spota divna su uvertira za ovogodišnju dodjelu Porina, u sklopu koje Zdenka osvaja Porin za životno djelo, kao i uvertira za spomenuti koncert u Lisinskom 29. svibnja gdje će Zdenka po prvi put izvesti uživo novi singl, kao i ostale pjesme s aktualnog albuma. Sve ovo potvrđuje Zdenkin status nezaustavljive blues i rock mačke koja ne prestaje stvarati evergreen glazbu bez roka trajanja.