Koncert školskih bendova Superval se vraća i postaje festival
27. svibnja 2021.
Music Box (9676 Članci)
Podijeli

Koncert školskih bendova Superval se vraća i postaje festival

Koncert školskih bendova Superval ove godine u svojem drugom izdanju postaje festival i održava se 18.6. u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara.

Malo je tko očekivao da će pet bendova koji su u lipnju 2019. zasvirali na premijernom izdanju Supervala izazvati onakav interes i reakciju publike, a pravo su iznenađenje organizatorice doživjele iduće godine kad je uslijed velikog broja prijavljenih izvođača ovaj koncert izrastao u pravi mali festival. Superval je nastao kao plod velikog entuzijazma učiteljica Ane Bajo i Antonije Radoš, a organizaciji su se ove godine priključili Mate Škugor, dugogodišnji glazbeni promotor koji je u Hrvatsku dovodio mnoga svjetska glazbena imena i Boris Jokić, ravnatelj Instituta za društvena istraživanja te veliki ljubitelj glazbe.

IZVJEŠĆE/FOTO: Superval – koncert školskih bendova – mi smo budućnost, da li vam se sviđamo?

Ove će se godine Superval održati 18.06. u prekrasnom Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara, a nastupit će bendovi različitih uzrasta iz gotovo cijele Hrvatske. Tako će se u Zagrebu predstaviti osnovnoškolski i srednjoškolski bendovi iz: Karlovca, Virovitice, Valpova, Rijeke, Pule, Klane, Kaštel Starog, Svetog Martina na Muri i Zagreba. Većinom će svirati obrade stranih rock, blues, punk i metal pjesama, no ono što organizatorice posebno veseli je da će biti i onih koji će svirati svoje autorske pjesme. Bit će ovo prilika da se djeci koja vole stvarati i slušati glazbu omogući da se međusobno povežu i razmijene iskustva, izvode glazbu u profesionalnim uvjetima te osjete iskrenu koncertnu emociju. Baš kao što je svojevremeno stvorena specifična atmosfera oko Novog vala, tako je želja Supervala povezati njegove sudionike koji u drugima neće vidjeti konkurenciju, nego motiv da budu još bolji i da jedni drugima budu podrška.

Koncert će se održati uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH.