Moby osvježio svoje hitove na novom albumu “Reprise”
28. svibnja 2021.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Moby osvježio svoje hitove na novom albumu “Reprise”

Jedan od najutjecajnijih glazbenika današnjice objavio je očekivani album “Reprise”, na kojem su se našle nove verzije njegovih hitova nastalih tijekom 30 godina duge karijere.

Mobyju se u kreiranju albuma ”Reprise” pridružio impresivan niz glazbenika, među kojima su Gregory PorterAlice Skye, Amythyst Kiah i Apollo Jane. Težio sam za jednostavnošću i ranjivošću koje može ponuditi klasična i akustična glazba”, objasnio je Moby. U suradnji s Budapest Art Orkestrom, poznati je kantautor i producent rearanžirao svoje prepoznatljive glazbene klasike, među kojima su se našli “Natural Blues”,  “Porcelain”“Go” i “Why Does My Heart Feel So Bad?”.

Ideja za kreiranje izdanja kao što je “Reprise“ pojavila se 2018. godine, nakon što je Moby ostvario svoju prvu suradnju na području klasike – koncertu na kojem je filharmonijski orkestar Los Angelesa izveo njegovu glazbu. Uz novi album, Moby je publici predstavio i Moby Doc. Riječ je o dokumentarcu čiji je narator sam glazbenik, a koji se osvrće na njegov privatni život te glazbeni put od underground punk početaka do globalnih hitova koji su osvojili glazbene ljestvice.

Foto: Travis Schneider

Oznake 2021, moby, reprise