Diskodelija objavila najavni singl “Stvarnost” u paketu s novim studijskim albumom
30. svibnja 2021.
Music Box (10284 Članci)
Podijeli

Diskodelija objavila najavni singl “Stvarnost” u paketu s novim studijskim albumom

Diskodelija, četveročlani šibenski bend koji u proteklom desetljeću uspješno eksperimentira s mješavinom raznih glazbenih pravaca, od post punka, rocka i noisea, objavljuje novi, treći studijski album “Sveluzija”.

Novi album “Sveluzija” stigao nam je nakon punih pet godina koliko je prošlo od posljednjeg izdanja “Crvotočina” koji su mediji okarakterizirali pravom energetskom bombom. Album ujedno dolazi u pratnji najavnog singla “Stvarnost” koji je uz pripadajući crno-bijeli video spot savršen uvod u novu kreativnu fazu benda, ali i tema ozbiljnijih misli koje se već neko vrijeme motaju po njihovim glavama. “Stvarnost ili san, ljubav ili bijes” pita se Diskodelija.

“Ovo vrijeme i okolnosti pokazuju nam kako su naša uvjerenja predmet iluzije; život je jedna sveopća iluzija koju u svojoj slabosti ipak prihvaćamo; sanjamo, živimo i umiremo iluzornih očekivanja” – ovim riječima bend pojašnjava što ih je inspiriralo za tematiku novog materijala.

U videospotu “Stvarnost” koji je režirao i montirao Ante Storić sudjelovao je veliki dio šibenske underground scene kojoj se bend posebno zahvaljuje.

Album “Sveluzija” na jednom mjestu okuplja osam pjesama, a naziv je dobio prema posljednjoj, istoimenoj pjesmi u trajanju od 11 minuta. Treće izdanje bend doživljava kao logičan nastavak svega onoga što stvaraju i iza čega stoje, dok je velik dio ovih pjesama bio u fazi stvaranja već u vrijeme objave njihovog prethodnika.

Bend ističe kako im je i dalje u cijeloj priči najbitnije da zadovolje svoje vjerne slušatelje te pokušaju doći do nekih novih koji ih do sada nisu imali prilike čuti. “Želimo još jednom pokazati kako se u našem Šibeniku, bez imperativa odlaska u veću sredinu, može napraviti dobar glazbeni proizvod”, poručuju članovi Diskodelije te nadodaju: “Moramo se i ovaj put najiskrenije zahvaliti svima u našoj izdavačkoj kući Dancing Bear, koja nas svih ovih godina podupire, stoji uz nas i ustrajno trpi u našem kreativnom neredu, Surki posebno, te na kraju onima koji nas bezrezervno podržavaju i daju pozitivnu energiju za ovo što radimo, obitelji, prijateljima, poznanicima i svim fanovima”.

Cijeli materijal snimljen je i miksan uživo u Zagrebu te i ovaj put produkciju potpisuje Ante Prgin-Surka. Album su snimili uživo iz razloga što smatraju da na takav način najbolje iskazuju svoju međusobnu energiju. Autori pjesama su Ivo Grubišić, Marko Vuletin i Radoslav Kristić, dok aranžman na klavijaturi potpisuje Davorka Brajković.

Popis pjesama na albumu “Sveluzija”:

1.        Krik
2.        Ova priča
3.        Šapat
4.        Stvarnost
5.        Pokret
6.        Novi svijet
7.        Privatni mit
8.        Sveluzija