IZVJEŠĆE: Vatrom protiv kiše na otvorenju Hala parka
31. svibnja 2021.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Vatrom protiv kiše na otvorenju Hala parka

Netom nakon popuštanja mjera dočekali smo i koncerte s nešto većim brojem publike, a na tom popisu se našao i koncert grupe Vatra koja je zasvirala u multimedijalnoj lokaciji Hala park i razveselila publiku kojoj ni kiša nije zasmetala.

Iako poslijepodne nije bilo obećavajuće, jer su oblaci opasno prijetili iz sata u sat zasuti Zagreb kišom, bend i publika nisu odustajali od koncerta te su se točno u 21 sat začuli zvuci uvoda koji nas je lagano gurnuo u „Tremolo“, na čije prve tonove je publika odreagirala pljeskom. Koncert je bio sjedećeg karaktera, ali želja publike za istim je jednostavno povukla većinu na aktivno sudjelovanje, a Dečak ih je bez problema animirao. Tako su u jednom trenutku pljeskom držali ritam, a mnogi su pjevali refren. Kako je Dečak na prvoj pjesmi svirao floor tom, tako je na njezinom kraju u publiku bacio palice.

„Sekvoje“ su publiku dignule na noge, a vidjelo se i da bend uživa, jer kako su rekli na električnu verziju koncerta su čekali godinu i četiri mjeseca. U tom razdoblju nisu mirovali, već se našlo vremena i za neke nove pjesme koje su se možda zasvirale u akustičnoj izvedbi, ali ne i u elektrik izdanju. Zato su iskoristili ovaj koncert i odsvirali „Sva naša ljeta“ i „Vidi kako se smiješ“, nakon čega su nazdravili s publikom, koja je pokazala da poznaje novi materijal te da ni oni nisu mirovali, već su pažljivo pratili rad benda.

Posebno je bilo gledati izvedbu pjesme „Jantar“ koja je izašla iz Dečakove pjesmarice, a koju je napisao za svoju kćer, dok ju je na ovom koncertu posvetio svoj našoj djeci koju toliko volimo, ali i bakama i djedovima koji ih čuvaju. Publika se aktivirala kao pridruženi član benda sa svjetiljkama na mobitelu, što je stvorilo posebnu atmosferu ili kako je to opisala iduća pjesma, „Mali krug velikih ljudi“, nakon koje je Dečak predstavio članove benda. Uz dobro znane stare, ali i novije pjesme, našla se i jedna zanimljiva obrada. Iako ih dečki ne sviraju, obećali su se potruditi oko ove. Bila je riječ o pjesmi „Treblebass“ koju poznajemo u izvedbi grupe Svadbas.

Sasvim simbolično, za kraj večeri, bend je odsvirao pjesmu „Kraj“, no publika je odlučila da ih baš neće pustiti tako lako i pljeskom ih je dozvala na bis. Bend je odsvirao „Tango“ i „Rusku“, nakon čega su napravili zajedničku sliku i oprostili se uz „Vrati se“. Vrijedi spomenuti i kako je prije samog izlaska na pozornicu Ivan Dečak primio nagradu Hrvatskog društva skladatelja „Milivoj Körbler” (autorsko stvaralaštvo na području popularne glazbe) za pjesmu „Mali krug velikih ljudi“.

Vatra je izbrojala dugačkih 452 dana kako bi konačno odsvirali električno izdanje koncerta, a publika je sve to nadoknadila pozitivnom energijom koju je svo vrijeme odašiljala i nije dala da ju smete ni loše vrijeme. Ova sinergija nas je još jednom podsjetila koliko nam te glazbene ljubavi nedostaje i da ćemo ju dočekati raširenih ruku.

Set lista:
Tremolo
Sekvoje
Saturn
Igle
Svjetla i sirene
Sva naša ljeta
Vidi kako se smiješ
Jantar
Mali krug velikih ljudi
Bilo je dobro dok je trajalo
Gorim
Carstvo sunca
Mornarska majica
Anđeo s greškom
Ukleti Holandez
Treblebass (Svadbas)
Nama se nikud ne žuri
Kraj

Bis:
Tango
Ruska
Vrati se

Foto: Facebook