Mak Murtić organizira koncerte u čast izložbe svoga djeda
1. lipnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Mak Murtić organizira koncerte u čast izložbe svoga djeda

Velika izložba povodom 100. godišnjice rođenja Ede Murtića za javnost je otvorena 25. svibnja u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Meštrovićevom paviljonu), a izložba Nova apstrakcija Ede Murtića u Laubi bit će postavljena od utorka, 1. lipnja, do 10. lipnja 2021. godine.

Predstavljanje suvremene umjetnosti savršeno ide s predstavljanjem suvremene glazbe čiji je najpoznatiji predstavnik upravo unuk Ede Murtića – kompozitor Mak Murtić, koji će se u utorak predstaviti uz event pod nazivom Mak Murtić: skladba Murtić 100 (I. dio) za ansambl Živa voda i gosta Darka Rundeka s početkom u 20 sati, a večer će se nastaviti uz udaraljkaški ansambl Nenada Kovačića. Događanja u Laubi zatvaraju se drugim dijelom skladbe Murtić 100 uz nastup Maka Murtića, ansambl Živa voda i gosta Damira Urbana 10. lipnja u 20 sati te udaraljkaški ansambl Nenada Kovačića u nastavku.

Suradnja između Maka Murtića, glazbenika iz ansambla Živa voda, Darka Rundeka i Damira Urbana zamišljena je kao oda kasnim radovima Ede Murtića. Njihove skladbe, nastupi i performativna interpretacija vezane su uz kasni apstraktni ekspresionizam te slobodu izraza unutar određenih okvira, što rezultira osjećajem fluidnosti, neopterećenosti i imerzije kod publike. Nastupi su zamišljeni tako da se glazbenici nađu kod publike u ameboidnom obliku, prateći način na koji slike iznad njih lebde poput velikih mobila, a da završava mantrom, vraćanjem prema originalnom osjećaju postojanja, mičući apstrakciju tonova i ostajući na realnosti ritma putem udaraljkaških instrumenata. Rundek i Urban su naši renominirani glazbenici koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje suvremene glazbe i posjetitelje Laube.

Kombinacija glazbe i umjetnosti čeka nas u Laubi već od utorka, 1. lipnja 2021. s početkom u 20 sati u sklopu projekta Murtić 100Nova apstrakcija. Dinamičan miks s gostima, glazbena rapsodija  i slikarstvo te apstrakcija tonova obećavaju vrhunski provod i vraćanje važnosti umjetnosti u svakodnevnom životu mladih. Više informacija i odgovore na svoje upite možete dobiti na kontakt mail adresi izlozba@murtic100.hr . Ulaz je otvoren za javnost od 1. do 10. lipnja 2021. godine.