Stigla treća tiraža vinila “Haustor” grupe Haustor
4. lipnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Stigla treća tiraža vinila “Haustor” grupe Haustor

Početkom ove godine Croatia Records je objavila četiri luksuzna vinilna reizdanja novovalnih albuma u sklopu proslave 40 godina Novog vala, prvih albuma  Električnog orgazma i Haustora, jedinog albuma Šarla akrobate (“Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”) i kompilacije Paket aranžman.

Popularnost novog vala nikada se nije smanjila, čak i 40 godina nakon, pa su dvije naklade vinila rasprodane prije nego što su stigle službeno u prodaju. Upravo je stigla treća tiraža albuma “Haustor” grupe Haustor, a uskoro će biti dostupne i nove tiraže ostalih vinila. Luksuzno vinilno reizdanje “Haustora” možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa po cijeni od 149 kuna, kao i putem webshopa.

O REIZDANJU:

“Snimajući album grupe Haustor nastojao sam ući u svijet imaginacije tada mladog, supertalentiranog Darka Rundeka i bilo mi je to dragocjeno životno iskustvo. Današnja popularnost i kvaliteta tog albuma dokaz su da smo napravili zaista dobar posao” – Hrvoje Hegedušić, ton-majstor albuma

“Balansirati između dva kreativna ega kao što su Rundek i Sacher, koji vuku svatko na svoju stranu, a pri tome u projekt ugraditi i nešto svoje vizije, gotovo da je bio više diplomatski nego producentski posao” – Husein Hasanefendić Hus, producent albuma

“Drago mi je i ponosan sam kaj sam učestvoval u nečem kaj je bilo i ostalo najbolje kaj se ovdje dogodilo u glazbi. Niti je ko robijal, niti je ko stan dobil. Onda su, kao i danas, tzv. narodnjačke zvijezde bile puno popularnije nego mi. Za mene je to bil soundtrack jednog vremena i jednog sloja građanstva koji je u međuvremenu iščeznul, a ja sam ga zval lumpen inteligencijom. Sve u svemu, mislim da smo uglavnom iskoristili povijesnu priliku da se i naša čuje, s time kako moram reći da, ako je i bilo neke kritike društvenih pojava, moja je bila s lijeva. Bunt? Prirodno je da se mladi čovjek buni. Nije prirodno da se ne buni. Mrak. Zastor. Aplauz. Nema bisa.” – Srđan Sacher (Haustor)

“Tad sam se furao na radio drame pa smo imali taj neki formalni stilski otklon i prema radio drami što nitko drugi nije imao. Iako tada ne bih mogao usmjeriti prst u nekoga tko je bio inspiriran Haustorom, 10, 15 ili 20 godina kasnije bend su mnogi prepoznali i čak crpili inspiraciju iz onoga što smo mi radili.” – Darko Rundek (Haustor)