Kandžija nakon duže stanke najavio koncert u Zagrebu
8. siječnja 2023.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

Kandžija nakon duže stanke najavio koncert u Zagrebu

Nakon duže koncertne stanke Kandžija je ponovno u Zagrebu i to u četvrtak 16. veljače u Vintage Industrial Baru.

Kroz prošlu godinu Stjepko je radio na režiji filmova i prvoj kazališnoj predstavi ‘Majkemi’, ali 16.2. nastupit će uz pratnju svog neizostavnog benda u Vintage Industrial Baru. Osječki hip hop izvođač je umjetnik za doba post-ironije. Njegove tekstove prate masni beatovi i živa energija pratećeg benda koji je nekad nosio ime Gole Žene. Nakon petnaest godina karijere, jedno je sigurno: na Kandžiju se uvijek može računati da dostavi suvremeni hip hop koji se ne svrstava ni u jednu od glavnih struja. Stilovi se izmjenjuju iz pjesme u pjesmu i klize između klasičnih hip hop beatova, opasnih rifova, suvremene produkcije i ironičnih odjeka aktualnih trendova pop glazbe. Kandžijina slikovita lirika obilježena je sarkazmom idealista koji neumorno ismijava društvene nepravde, lažne ljude i tropove glazbene industrije. Ipak, njegov cinizam ne ostavlja gorak okus – kroz smijeh ističe ono za što se isplati boriti.

Iako u zadnje vrijeme ispuštaju ime Gole Žene, bend je i dalje živ i zdrav te sastavni dio live iskustva Kandžije. Uz Stjepka Galovića Kandžiju bend čine: Matej Huljev / Darkan Kingić na gitari, Goran Pavlović / Funky G na basu i Filip Mesarić / Divlja Baranja na bubnjevima.

Koncert će se održati u Vintage Industrial Baru 16. veljače. Vrata se otvaraju u 20 sati, a koncert počinje u 21 sat i 30 minuta.

Foto: Manuel Perlić