Gabi Novak, Matija Dedić i Marko Ramljak održali prvi koncert u Kući umjetnosti Arsen
5. lipnja 2021.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Gabi Novak, Matija Dedić i Marko Ramljak održali prvi koncert u Kući umjetnosti Arsen

Koncertom Gabi Novak, Matije Dedića i Marka Ramljaka, dan nakon službenog otvorenja Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku, započeo je s radom multimedijlani centar na čije su otvorenje Šibenčani i brojni poklonici kulture nestrpljivo čekali. 

Arsenova obitelj, glazbena diva Gabi Novak i naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić, još uvijek pod dojmom službenog otvorenja novog koncertnog prostora, prvi su osjetili čari pozornice na koju će mnogi glazbenici i umjetnici poželjeti doći.

Foto: Valerio Baranović

Koncertom Gabi Novak, Matije Dedića i Marka Ramljaka, dan nakon službenog otvorenja Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku, započeo je s radom multimedijlani centar na čije su otvorenje Šibenčani i brojni poklonici kulture nestrpljivo čekali. Arsenova obitelj, glazbena diva Gabi Novak i naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić, još uvijek pod dojmom službenog otvorenja novog koncertnog prostora, prvi su osjetili čari pozornice na koju će mnogi glazbenici i umjetnici poželjeti doći.

Nakon Gabi na sceni se Matiji pridružio još jedan sjajan šibenski glazbenik, violinist Marko Ramljak, kojeg je šira publika mogla upoznati na Gibonijevim koncertima. Osim dugogodišnjeg prijateljstva i neraskidive veze sa Šibenikom, Matiju i Marka veže i ljubav prema jazzu u što su se mogli uvjeriti svi prisutni. Skladbom “Moderato cantabile” prvo su odali počast velikom Arsenu, a potom su odsvirali pjesmu “Žeđam” još jednog velikog skladatelja Zlatana Stipišića Gibonnija čiji je opus često na njihovom repertoaru. Izvodeći skladbu “Maiden Voyage”, gotovo igrajući se svojim instrumentima, vidjelo se koliko se dobro poznaju i kako savršeno razumiju glazbu, pogotovo jazz.

Foto: Valerio Baranović

Za kraj gotovo dvosatnog koncerta odsvirali su Stingovu “Fragile”. Bez bisa se, naravno, nije išlo kući, a sjajan medley sastavljen od pjesama “Kuća za ptice”, “Šibenska balada” i “Dida moj”  s kojim je Matija Dedić završio prvu koncertnu večer simbolično je označio početak za neke nove umjetnike koji će u Kući umjetnosti Arsen tražiti inspiraciju.

Foto: Valerio Baranović