Energične Tús Nua singlom “Lights Out” otkrile sve detalje drugog albuma
19. lipnja 2021.
Music Box (8811 Članci)
Podijeli

Energične Tús Nua singlom “Lights Out” otkrile sve detalje drugog albuma

Nakon sjajnih kritika na prvi album “Horizons”, Tús Nua publici sada predstavljaju pjesmu “Lights out” kojom najavljuju dugoočekivani, drugi studijski album.

Energični singl sniman je u Chicken Sound Studiju Vedrana Kovačića – Belog, kao i sve pjesme s prvijenca “Horizons” te singlovi “Ride” i “Palindrome”. Mix su radili Vedran Kovačić i Tús Nua, a master potpisuje Igor Meister. Na bubnju im gostuje Andrea Pedron, a vokale, gitare, bass gitaru i syntheve snimile su same Tús Nua (Jelena Božić i Jordi Ilić). Djevojke iz Tús Nua svoj drugi studijski album objavit će u listopadu ove godine, a novim singlom objavile su i suradnju s kućom Rock svirke.

Nakon puno tisuća kilometara prijeđenih na europskim turnejama, sa zadnjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio, sada kao dvojac, da dovrše drugo studijsko izdanje. Za njega Jordi i Jelena kažu da je rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja. Za razliku od prvijenca Horizons, ovaj album je više “unutra” nego “van”, zahvaljujući promjeni iz tria u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma.

Podsjetimo, album “Horizons” objavile su 2017. godine te su dobile kritike hvale od publike i struke. Među pjesmama objavljenima na albumu našla se i “Fight!” koja je na najpoznatijem američkom alternativnom radiju KEXP bila pjesma dana.

Foto: Nina Đurđević