“Konstatacija jedne mačke” Zdenke Kovačiček od sada na vinilu
26. lipnja 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

“Konstatacija jedne mačke” Zdenke Kovačiček od sada na vinilu

Zdenka Kovačiček je super junakinja hrvatske glazbene scene čija je karijera obilježena neprestanim inovacijama, provokativnošću i vrckavošću.

Stoga ne čudi što je njen aktualni album “Konstatacija jedne mačke” objavljen na rozom vinilu, u boji koja idealno opisuje njen “think pink” duh. Za album dobitnica Porina za životno djelo kaže da je ispao baš onakav kakvim ga je zamišljala svih sedamnaest godina od izlaska prethodnog albuma “To Be Zdenka”: “Nisam ni sanjala svih ovih godina da ću imati ovakvu priliku i moj san se upravo ostvario. Iako sam malo strepila kako će kritičari prihvatiti album, s obzirom na to da me nisu baš često mazili, dobio je neočekivano dobre kritike na moje veliko iznenađenje.”

Presretna je što će u albumu napokon moći uživati i zaljubljenici u vinilni zvuk. “I opet su me moji instinkti bili oni pravi kao i svih ovih godina kad sam izdavala albume na vinilu, albume koji su bili ispred svog vremena. Ovaj album je upravo ovovremenski koji će trčati ispred svog vremena i, vjerujem, postati svevremenski. Zato sam sretna što je album Konstatacija jedne mačke izdan na vinilu za sve ljubitelje zvuka na ploči.Uživajte u slušanju ovog vrijednog vinila za sva vremena”, poručuje Zdenka.

Zdenka će uživo predstaviti vinil 30. lipnja u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj 7 (Zagreb) u 15 sati, kada će za najvjernije obožavatelje potpisivati ploče i uživo im prenijeti šarm ovog izvrsnog izdanja.

Podsjetimo, na aktualnom albumu Zdenke Kovačiček nalaze se singlovi “Jutarnja frka”, “Pozitivan primjerak” feat. Remi“Adut”“Love, Love, Love”“Konstatacija jedne mačke”“Jaka” feat. Davor Gobac i aktualni “Nova ja”. Pored navedenih pjesama, na albumu su svoje mjesto našle i pjesme “Stare Fore”, “Nova ja”, “Hoćeš li se sa mnom”, “Kost”, “Nisam dobra sa zbogom” i “Tvoje usne” feat. Matija Cvek.

Za glazbu na albumu zaslužan je Marko Tomasović, iza tekstova stoje Daniela Borovnjak i Slavica Maras, dok kao aranžer i producent album potpisuje Hrvoje Grčević. Iz autorskog tima valja svakako navesti i Damira ŠimićaVatroslava Šegu i Greenhouse Blues Band.

Foto: Darko Kujundžić