GLAZBA NEMA GRANICA: Ono kad zajedno na pozornici zapjevaju Petar Grašo i Dubioza kolektiv
11. srpnja 2021.
Music Box (11189 Članci)
Podijeli

GLAZBA NEMA GRANICA: Ono kad zajedno na pozornici zapjevaju Petar Grašo i Dubioza kolektiv

Humanitarni koncert Bina Istre i partnera prvi je COVID-free događaj u Primorsko-goranskoj županiji na kojem su gosti, barem jednu večer, “zaboravili” na pandemiju. EU digitalne COVID potvrde omogućile su organizatorima povratak u vrijeme kada nije bilo ograničenja nacionalnog stožera na koja smo navikli. 

U subotu su mnogobrojni uzvanici na Ljetnoj pozornici u Opatiji svjedočili nesvakidašnjem humanitarnom događaju. U samo deset dana Bina Istra i partneri prikupili su čak dva milijuna kuna kojima će pomoći Općoj bolnici Pula, KBC Rijeka, KBC Zagreb te Udruzi Depaul iz Rijeke koja pomaže beskućnicima pronaći svoje mjesto u društvu. Premijerno je prikazan i dio dokumentarca o humanitarnoj suradnji s navedenim primateljima donacija, koji je nazvan po akciji “Život nema cijenu, humanitarna akcija Bina Istre i partnera”. Produkciju dokumentarca potpisuje Mihaela Reščić za Meritum komunikacije, a režiju i montažu Filip Bašić za DOKU FILMS.

Dva milijuna koja je Bina Istra s partnerima skupila iskoristit će se za nabavku medicinskog uređaja neophodnog kod postupaka oživljavanja za Opću bolnicu Pula, nabavu medicinskog uređaja za poboljšanje uvjeta na klinici za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka, kao i za opremu namijenjenu uređenju sterilne sobe dječje onkologije KBC-a Zagreb. Udruzi Depaul će se donirati sredstva za adaptaciju dnevnog centra za beskućnike.

Foto: Doku Films

Show koji su gostima pružili Petar Grašo i Dubioza Kolektiv još će se dugo pamtiti. Luda glazbena zabava počela je već u backstageu Dubioze gdje im se pridružio i Petar Grašo, koji je s njima pjevao sve do početka svog koncerta. Dobro raspoloženog Grašu na scenu su uz zvukove gitare dopratio cijeli bend Dubioze Kolektiv. Grašo je oduševio posjetitelje vrhunskim nastupom i dobrano zagrijao ekipu, koja je s njim u glas pjevala sve njegove hitove.

Foto: Doku Films

S prvim taktovima pjesme “USA”, Dubioza Kolektiv oduševila je odlično raspoloženu publiku. Jedna za drugom nizale su se uspješnice: “Kažu”, “MP3”, “Himna generacije”, “Volio bih”, a posebno iznenađenje bilo je kada su na binu pozvali Petra Grašu i spontano izveli svjetski hit “Can’t take my eyes of you” na bosansko-hrvatski način. U jednom trenutku atmosfera je bila toliko dobra da je Dubioza, svoj poznati after party u backstageu jednostavno odlučila odsvirati na pozornici. Naučili su goste i bosanski tango, pozvali ih na pozornicu te je večer završila prepunom pozornicom gostiju i svjetskih žuto-crnih zvijezda.

Foto: Doku Films