Zaječar nije poznat samo po Gitarijadi već i po festivalu muzike i umjetnosti Outhide!
4. travnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Zaječar nije poznat samo po Gitarijadi već i po festivalu muzike i umjetnosti Outhide!

Četvrti po redu festival muzike i umjetnosti – Outhide, održat će se 26. i 27. srpnja u Zaječaru u Park-šumi Kraljevica.

I ove godine organizatori pripremili su glazbeni program na tri pozorice, a publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske scene, ljubitelji live performansa moći će čuti popularne izvođače iz čitave regije, dok program nudi i brojne zanimljive mlade i neafirmirane umjetnike. Prvi najavljeni izvođač ovogodišnjeg festivala je sastav Who See. Ostala imena bit će poznata uskoro. Organizatori najavljuju ugodna iznenađenja. Moto ovogodišnjeg izdanja festivala je misticizam istočne Srbije.

“Istočna Srbija je oduvijek predstavljala tanku granicu između stvarnosti i legende. Istok odiše dozom mistike i svojevrsnom filozofijom kojom se tumači ovozemaljski život. Ukoliko podignemo njegov veo misterije, naći ćemo priče od vlaške magije koja se ubraja među najjače magije na svijetu, preko srpske piramide, do aždaje koja uzima oblik prelijepog muškarca koji uhodi žene u selu… Sve to čini Istok i ovogodišnju tematiku Outhide Festivala”, kažu organizatori.

Prije samog događaja u planu su brojne aktivnosti u promotivnom razdoblju, kao i prateće aktivnosti u tjednu prije glazbenog dijela festivala. Neće izostati ni graffiti zona u skladu s dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, dječji program za roditelje i najmlađe posetitelje, kao ni gastronomska manifestacija za hedoniste.

Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je i ove godine osiguran besplatan kamp u Kraljevici. Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, nedaleko od samog Zaječara, ukrašavaju Vešala – spomenik Vladimira Veličkovića borcima palim u NOR-u i žrtvama fašističkog režima.