Najuzbudljiviji domaći glazbeni izvođači na Motovun Film Festivalu
20. srpnja 2021.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Najuzbudljiviji domaći glazbeni izvođači na Motovun Film Festivalu

Glazba obogaćuje život – geslo je kojeg se drži Motovun Film Festival, pa tako i u pandemijskim vremenima. Koncerti i nastupi DJ-a začinit će i ovoljetno izdanje od 27. do 31. srpnja.

U novim uvjetima festival predstavlja i novu glazbenu pozornicu na otvorenom – u prostoru kina Billy na kojoj će nastupiti trenutačno najuzbudljiviji domaći izvođači: Alejuandro Buendija, Je Veux, Pocket Palma, Porto Morto te DJ Mario Kovač. Vrhunska lirika, puno crnog humora, raspon od rapa preko popa i šansone do rocka, aduti su kojima osvaja Alejuandro Buendija. Alter ego TBF-ovca Saše Antića penje se na motovunsko brdo 27. srpnja u najboljoj formi nakon izlaska albuma Škrinja nastalog za vrijeme karantene i punog komentara apsurdnih društvenih tema. Svojim toplim soul glasom Je Veux će dodatno zagrijati ljetnu motovunsku večer 28. srpnja. Pjevačica koja je sjajno otpjevanim i produciranim debitantskim albumom obilježila godinu, donosi dašak soula u kombinaciji s elektronikom, jazzom, discom i funkom uz mnogo neodoljivih plesnih momenata.

Spa štala by Mario Kovač je spoj performansa i glazbenog događanja, konceptualni DJ set koji priziva sjećanje na najveće hitove morskih terasa i jadranskih diskoteka, uz turističku animaciju i vesele igre za furešte i domaće. Nastup Marija Kovača 29. srpnja idejno se uklapa u glavnu temu ovogodišnjeg festivala, koja propituje učinke turističke najezde na dušu pitomih domorodaca – bit će to wellness aerobik, ribarska fešta i piratska noć u jednom.

Pocket Palma je sa svojim synthpopom najbliža zvuku osamdesetih, a često ih uspoređuju i s Denis & Denis. Retro instrumentalne dionice, elektronički zvukovi i dreamy vokali pokrenut će publiku 30. srpnja duboko u noć nakon završetka projekcija.

Završnu festivalsku feštu 31. srpnja uveličat će trenutačno najintrigantniji domaći bend Porto Morto. Nastali iz JeboTon kolektiva, razvili su svoj zvuk koji je teško žanrovski odrediti, a prepoznatljivost grade i snažnim vizualnim izrazom. Novu eru karijere najavili su nedavnim izlaskom trećeg albuma, a jedna od prvih prilika za konzumiranje novog materijala bit će upravo u Motovunu.

Ulaz na sve nastupe, koji će se održavati nakon večernjih projekcija, je slobodan, no nužno je posjedovanje COVID potvrde. Inače, osim za koncerte, COVID potvrde bit će potrebne i za dnevne projekcije u zatvorenom, ali ne i za večernje projekcije na otvorenom. U vrijeme festivala bit će omogućeno testiranje u samom Motovunu, a više o tome može se saznati na festivalskoj stranici: https://motovunfilmfestival.com/u-vrijeme-festivala-omoguceno-covid-testiranje-u-motovunu.

Zbog smanjenog kapaciteta gledališta, festival preporučuje što raniju kupnju ulaznica za filmske projekcije. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti OVDJE.