2Cellos spotom za pjesmu “I Don’t Care” najavili album i turneju “Dedicated”
23. srpnja 2021.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

2Cellos spotom za pjesmu “I Don’t Care” najavili album i turneju “Dedicated”

I nakon bogate desetogodišnje karijere, milijarde streamova, mnogobrojnih rasprodanih koncerata i milijuna obožavatelja diljem svijeta, 2Cellos i dalje oduševljavaju publiku diljem svijeta sa starim i novim izvedbama.

Danas su najavili dugoiščekivani, šesti studijski album “Dedicated” (Sony Masterworks/Menart) i objavili novi spot “I Don´t Care”, za hit koji u originalu izvodi Ed Sheeran. U spotu su se prisjetili samo nekih od zanimljivih i važnih trenutaka koji su iza njih i to kroz još neviđene snimke nastale u posljednjih 10 godina! Album “Dedicated”  izlazi 17. rujna 2021. i njime 2CELLOS slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove  kontinuirane posvećenosti 2CELLOS, posvećenosti obožavateljima, violončelu baš kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovirati i na dugoiščekivanoj zajedničkoj Dedicated turneji koja počinje 2022. u SAD, 26. ožujka 2022., u Rosemont’s Allstate Arena.

S nadolazećeg albuma su nam već predstavili spotove “Demons”  (Imagine Dragons) “Livin’ on a Prayer” (Bon Jovi). Luka Šulić i Stjepan Hauser su vrijeme pandemije uz odmor iskoristili za snimanje novih deset pop himni i bezvremenskih rock klasika. “Odmori su dobri za razmišljanje”, kaže Hauser vezano za njihov novi album. “Pogledaš unatrag što si napravio do sada i u kojem smjeru  želiš ići u budućnosti. Toliko smo puno putovali da nikada nismo imali ovoliko vremena za razmišljanje. Sada je sve puno jasnije.” Luka Šulić kaže: “Uvijek smo se planirali vratiti i u “Dedicated” smo ušli sa svježim pristupom i energijom. Na pozornici nismo bili dvije godine i jedva čekamo da se vratimo na koncerte!”

I na novom albumu Luka i Stjepan pokazuju svoju virtuoznost, prepoznatljivi stil sviranja koji ruši granice. Među pjesmama koje su obradili su: “bad guy” (Billie Eilish), “Shallow” (Lady Gaga), “Halo” (Beyonce), “Cryin’”  (Aerosmith), “Sweet Child O’ Mine” (“Guns N’ Roses),  “Wherever I Go” (OneRepublic), “Sound of Silence” (Simon and Garfunkel).

“Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje.”

Prisjetimo se, vrtoglavi svjetski uspjeh 2CELLOS je započeo s obradom “Smooth Criminal” Michaela Jacksona 2011. godine. Iza njih je 1,3 milijarde YouTube pregleda, 5.5. milijuna Youtube pretplatnika, milijarda streamova i gotovo milijun prodanih ulaznica za koncerte.

Popis pjesama:

  1. Wherever I Go (OneRepublic)
  2. bad guy (Billie Eilish)
  3. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
  4. Halo (Beyoncé)
  5. Shallow (Lady Gaga)
  6. Demons (Imagine Dragons)
  7. I Don’t Care (Ed Sheeran/Justin Bieber)
  8. Cryin’ (Aerosmith)
  9. Livin’ on a Prayer (Bon Jovi)
  10. Sound of Silence (Simon & Garfunkel)
2CELLOS – 2022 U.S. DEDICATED TOUR DATES:
Datum
Grad
Lokacija
March 26, 2022
Rosemont, IL
Allstate Arena
March 28, 2022
Detroit, MI
Little Caesars Arena
March 30, 2022
Boston, MA
Agganis Arena
March 31, 2022
Uncasville, CT
Mohegan Sun Arena
April 01, 2022
Philadelphia, PA
Wells Fargo Center
April 03, 2022
Brooklyn, NY
Barclays Center
April 05, 2022
Fairfax, VA
EagleBank Arena
April 06, 2022
Durham, NC
DPAC
April 08, 2022
Nashville, TN
Bridgestone Arena
April 10, 2022
Grand Prairie, TX
The Theatre at Grand Prairie
April 12, 2022
Broomfield, CO
1STBANK Center
April 14, 2022
Las Vegas, NV
The Theater at Virgin Hotels
April 15, 2022
Los Angeles, CA
Hollywood Bowl
April 16, 2022
Concord, CA
Concord Pavilion

Foto: Olaf Heine