Objavljen trailer filma “Dina” i dva dijela soundtracka skladatelja Hansa Zimmera
24. srpnja 2021.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Objavljen trailer filma “Dina” i dva dijela soundtracka skladatelja Hansa Zimmera

“Dinu” Denisa Villeneuvea, redatelja nominiranog za Oscara i autora filmova “Dolazak” i “Blade Runner 2049”, trebali smo već gledati u kinu, ali je više puta odgađan što zbog koronavirusa što zbog produkcijskih razloga.

U pitanju je nova ekranizacija istoimenog bestselera Franka Herberta koji govori o mitskom i emocionalno nabijenom junačkom putovanju Paula Atreidesa, briljantnog i nadarenog mladića rođenog u velikoj sudbini izvan njegovog razumijevanja. Paul mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelji i naroda. Dok zlonamjerne snage eksplodiraju u sukobu zbog ekskluzivne opskrbe planeta najdragocjenijim postojećim resursom – robom koja može otključati najveći potencijal čovječanstva – preživjet će samo oni koji mogu pobijediti svoj strah. U filmu glume Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling te Oscarovci Jason Momoa i Javier Barden…

Iza kulisa, Villeneuve se vratio s dvostruko nominiranima za Oscara, produkcijskim dizajnerom Patriceom Vermetteom, urednikom Joeom Walkerom i nadzornikom vizualnih efekata Paulom Lambertom, te oskarovskim nadzornikom specijalnih efekata Gerdom Nefzerom, a tu je i suradnja s kostimografkinjom Jacqueline West koja je već tri puta nominirana za Oscara. Da sve ne ostane na vizualnom identitu pobrinuo se Oscarovac i višestruko nominirani skladatelj Hans Zmmer.

U isto vrijeme kada je Warner Bros. objavio glavni trailer filma stigle su i dvije skladbe iz originalnog soundtracka, “Paul’s Dream” i “Ripples in the Sand”. Sami soundtrack nam već dočarava što možemo očekivati u kinima. Film bi trebao biti objavljen u odabranim kinima u 2D i 3D i IMAX-u 22. listopada 2021. godine.