Deseti rođendan Slurp! festivala kao događaj za pamćenje
4. kolovoza 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Deseti rođendan Slurp! festivala kao događaj za pamćenje

Slurp! festival će itekako pamtiti svoj deseti rođendan.

Dan prije početka održavanja nadležne institucije ukinule su prvotno izdanu dozvolu u originalno najavljenom terminu i zamijenili je s novom koja dopušta održavanje sa završetkom programa u ponoć. Nakon instatno postignutog konsenzusa s izvođačima i inim suradnicima, organizacija je dovedena u situaciju da u manje od 24 sata prvi put u povijesti pripremi i realizira rave po zvizdanu usred Dalmacije. U već poprilično otežanim okolnostima, uz sustav provjere covid potvrda i punkt za antigensko testiranje, uz nove mjere prouzročene epidemijom.

Foto: Ivan Buvinić

Program dvodnevnog festivala stisnut je u cjelodnevni, ukupnog trajanja od 18 sati, uz minimalne izmjene u rasporedu nastupa. Na Healing Sounds pozornici, redom su se izmjenjivali: BebettoLe Chocolat NoirIlija RudmanPetar DundovSergej SnoozeQwertyFunk GuruJan KinčlIvan Komlinović i SugaDaddy. Svi izvođači isporučili su odlične setove, čak i onda kad su vladali ekstremni uvjeti visoke ljetne temperature, navodno najtoplijeg dana ovog ljeta dosad.

Šibenski entuzijast Dražen Frua danima i noćima pripremao je pravu oazu Čudne muzike, pozornice na kojoj su se izmjenjivali: Session DiggerFoxyCarneroMiyagi & Matt DemonPetra Elza & DinoDarkmanMradarDJ FrenkyBoyEdy CBakeChuddakFikcio MongerTomislav Rupic.

Foto: Ivan Buvinić

Svi redom isporučivši odlične setove, uz atmosferu koja je konstantno bila za pamćenje, uz potporu scene kojoj je Dražen i njegova Čudna muzika uvijek na raspolaganju.

Za razliku od nadležnih institucija, Šibenčani i ini posjetitelji su srčano podržali lokaciju Martinske u Šibeniku, kao i rođendansko slavlje Slurp! festivala u nemogućim uvjetima, isprativši ga s ovacijama.

Foto: Ivan Buvinić