Billy Idol nakon dugo vremena snimio novu pjesmu i najavio EP
12. kolovoza 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Billy Idol nakon dugo vremena snimio novu pjesmu i najavio EP

Billy Idol objavio je novi singl “Bitter Taste”, pjesmu s njegovog nadolazećeg EP -a, “The Roadside”, koji bi trebao biti objavljen 17. rujna.

Veći dio glazbe na “The Roadsideu” napisan je i snimljen tijekom pandemije, razdoblja u kojem je Idol rekao da se osjeća reflektirajuće. “Bitter Taste” usredotočen je na Idolov oporavak i ponovno rođenje od njegove gotovo fatalne nesreće na motociklu 1990. godine. “Činilo se sasvim logičnim i prirodnim napisati nešto o mojoj nesreći s motociklom”, rekao je Idol u priopćenju za medije. “Svakako, nesreća s motociklom bila je katarza, trenutak buđenja. Malo je mene ostalo na toj cesti. Ali to na kraju nije nužno bilo loše; to je bio poziv na buđenje. Možda sam na toj cesti ostavio nepoštovanje mladog Billyja i otvorio vrata pažljivijem ocu i osjetljivijem glazbeniku.”

U produkciji Butcha Walkera, na “The Roadsideu” se pojavljuje i Idolov dugogodišnji gitarist i koautor Steve Stevens. EP označava Billyjevo prvo novo izdanje od njegova albuma iz 2014. godine, “Kings & Queens of the Underground”.

Popis pjesama
1. “Rita Hayworth”
2. “Bitter Taste”
3. “U Don’t Have To Kiss Me Like That ”
4.” Baby Back Your Clothes Back On

Foto: Michael Muller