Na rođendan Dine Dvornika otkrivena nikad objavljena pjesma “Na Karibe”
20. kolovoza 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Na rođendan Dine Dvornika otkrivena nikad objavljena pjesma “Na Karibe”

Dino Dvornik, neprežaljeni kralj funka i glazbeni kreativac iza kojeg su ostali brojni hitovi i svevremenske pjesme, danas bi proslavio svoj 57. rođendan. 

Osim što je iza sebe ostavio bogati objavljeni glazbeni opus, ostavio je i neke pjesme koje nikada nisu dovršene i objavljene. Jednu od njih, ‘Na Karibe’, sačuvao je i završio njegov producent i kantautor Srđan Sekulović Skansi, koji je za pjesmu napravio glazbu i aranžman, a stihove je napisala Alka Vuica.

“Imao sam taj demo, “Na Karibe”, koji je bio u dosta lošem stanju, bila je to na brzinu sklepana ideja u nekom trenutku kakvog smo znali imati Dino i ja. Dugo je stvar stajala sa strane, a onda sam malo po malo, restaurirao fragmente kao arheolog s djetlićem i kistom te nakon mukotrpnog rada, dobio nadu da možda nešto bude. I gle slučajnosti, par dana nakon toga sam, družeći se sa Alkom, skužio da obožava Jamajku i tamo često ide. Plus, ona i Dino su bili baš dobri frendovi, čak joj je Dino radio na nekim njenim pjesmama kao producent. Odmah sam ponudio Alki da završi tekst i gostuje kao vokal što je ona oduševljeno prihvatila…i eto, još par godina poslije, konačno smo završili i smixali Karibe.” – poručio je Srđan Sekulović Skansi.

Nit vodilja u pisanju pjesme, govori Alka, bio je refren ‘Na Karibe’ koji je smislio Skansi, a onda sam ja inspirirana refrenom i svojom ljubavi prema Jamajci napisala ostatak pjesme. Skansi je htio da je otpjevam dubokim glasom, u stilu Grace Jones i tako je dobila svoj oblik  – poručila je Alka o pjesmi ‘Na Karibe’ koju su odlučili objaviti na njegov 57. rođendan te brojnim fanovima omogućiti da nakon 13 godina ponovo čuju glas Dine Dvornika u novoj-staroj pjesmi, za koju vjeruje da će se ljudima svidjeti, a sigurna je i da bi se i Dini svidjela:

“O tome smo stalno i razmišljali jer nam je to i najvažnije. Ali, poznavajući Dinu, mislim da bi mu se krajnji rezultat svidio. A ako ga je netko dobro poznavao u glazbenom smjeru, onda je to sigurno Skansi koji je s njim do kraja surađivao.”

Iako je Alka s Dinom surađivala mnogo puta, ovo je, kaže, posebna odgovornost i nešto potpuno drugačije: ’Objaviti duet s Dinom nakon 13 godina je na neki način uzbudljivo, a opet i toliko nevjerojatno da mi se čini kao san.’ – poručila je. Fotografije Dine Dvornika korištene u spotu potpisuje Stephan Lupino.