Kamičak Etno Festival u Sinju – od sajma, radionica i izložbi do vrhunskih izvođača
23. kolovoza 2021.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Kamičak Etno Festival u Sinju – od sajma, radionica i izložbi do vrhunskih izvođača

Nakon lanjske, prisilne Covid stanke, zadnji vikend kolovoza (petak i subotu 27. i 28. 8.) donosi nam treće izdanje Kamičak Etno Festivala u Sinju.

U dvije festivalske večeri, na čarobnoj tvrđavi Kamičak u samom srcu viteškog grada, gostovat će ponajbolji etno glazbenici iz regije, a osim u sjajnom zvuku posjetitelji će tijekom dana uživati u dodatnom programu – glazbenim radionicama i sajmu na kojem će svoje proizvode predstaviti lokalni OPG-ovi, te izložbi i pratećem programu sponzora festivala.

Prva večer festivala u znaku je inozemnih gostiju koji će u Sinj donijeti dašak Bugarske i Poljske. Festival otvara sjajan bugarski sastav 34’O Trio (Three For All Trio) koji u svojim nastupima eksperimentiraju s različitim glazbenim stilovima, kombinirajući zvuk tradicionalne kubanske i balkanske glazbe i suvremene glazbene interpretacije.  Članovi sastava, vrhunski profesionalni glazbenici – Daniele Febbo, Julian Stoichkov i Georgi Popov – u okviru festivala održat će i dvije zanimljive glazbene radionice. Treću radionicu vodit će Dunja Bahtijarević, najljepši vokal domaće etno scene, a koja je 2019. godine na Kamičak Etno Festivalu nastupala s Kazanom. Nakon trija iz Bugarske, na najljepšu prirodnu pozornicu Kamička, izići će posebni gosti iz Poljske – Orkiestra św. Mikolaja, koji u Sinj dolaze iz dalekog Lublina, a u okviru programa kulture razmjene MOST – Bridge for Balkan Music.

Drugu večer festivala otvaraju sjajni i perspektivni KurtaUtca, kvartet Mađara iz Vojvodine, koji će publiku osvojiti sjajnim interpretacijama lokalne glazbene baštine osvježene suvremenim zvukom. Kao što smo navikli i prethodnih izdanja, festival ne može proći bez zvuka irske tradicionalne glazbe koja će natjerati na ples i najtvrdoglavije posjetitelje, a za taj će se dio ove godine pobrinuti splitski Harry and the Engineers. Za kraj, atmosferu će do kraja užariti genijalna ekipa Veje, koja će u srce Sinja donijeti dašak istarske glazbene baštine i prepoznatljivo zaraznu energiju.

U okviru Kamičak Etno Festivala bit će predstavljena tematska izložba fotografija koja će posjetitelje uvući u čaroban biljni i životinjski svijet jedne od najljepših hrvatskih planina, a na štandovima će posjetitelji moći kupiti i kušati neke od najpoznatijih domaćih proizvoda.

Foto: Ira&John