Cobra iz Smogovaca otkrio glazbeni projekt ShyBy
2. rujna 2021.
Music Box (10288 Članci)
Podijeli

Cobra iz Smogovaca otkrio glazbeni projekt ShyBy

Dvojac ShyBy koji čine glumac Mario Mirković i glazbenik Ivan Arnold objavio je svoj prvi singl “Agmlatna”.

Radi se o pjesmi za koju tekst potpisuju Rene Bitorajac i Vinko Štefanac, a nastala je još sredinom 90-ih godina.

Pjesma koja u prijevodu znači “Prelijepa djevojka” nastala je u jednom malom stanu u Primorskoj ulici, a čini mi se da je to bilo još 1994. ili 1995. godine. Kolega Vinko Štefanac i moja malenkost noći smo provodili u tom stanu smišljajući razne gluposti, a nekad se dogodilo da smislimo i nešto pametno. Tako je nastala i pjesma na izmišljenom jeziku te melodija koja nam je kasnije poslužila i kao soundtrack pjesma u predstavi “Izbacivači”. Naravno da smo nakon toga morali ući u ShyBy studio Marija Mirkovića, koji je nakon toliko godina preradio tu pjesmu u club mix“, rekao je Rene Bitorajac, a osvrnuo se i na to kako je nastao tekst za pjesmu.

Trebalo je sve posložiti da ima smisla, nabaciti koju rimu i napraviti hit“, zaključio je.

Mario Mirković, kojeg svi prvenstveno znamo kao Cobru iz Smogovaca, djeluje kao glumac u Kazalištu lutaka, a sklada i glazbu za predstave. Njegov kolega Ivan Arnold inače svira klavijature te sklada glazbu za film i TV. Zajedno su svirali u bendu Čišće Lišće Kazališta Kerempuh, a otkad se znaju rade zajedno aranžmane, glazbu za predstave, filmove itd.

Singl “Agmlatna” objavili su pod etiketom 3PM Records, a pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama. Miks i mastering singla potpisuje Casey Chapman (Darkroom Matering), a video je uredio Dinko Čvorić.