The Dan Tepfer Trio najavio koncert na 3. Backstage Live Pula festivalu
8. rujna 2021.
Music Box (9479 Članci)
Podijeli

The Dan Tepfer Trio najavio koncert na 3. Backstage Live Pula festivalu

Izvanredni talent svoje generacije, pijanist Dan Tepfer, 13. rujna nastupa u sklopu 3. Backstage Live Pula festivala!

Koncert će se održati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli s početkom u 20 sati, a u prodaji je ograničen broj ulaznica. U Puli će se Tepferu pridružiti Michal Baranski na basu i Lukasz Zyta na bubnjevima. Izvodit će glazbu s njegovog novog trio albuma “Eleven Cages” za koji je snimio uglavnom izvedbe vlastitih skladbi.

Dan Tepfer je stekao međunarodnu reputaciju kao pijanist-skladatelj širokih ambicija, osebujnosti i energije – onaj “koji odbija postaviti granice”, kako piše francuska Télérama. Tepfer živi u New Yorku, roditelji su mu Amerikanci, a rođen je 1982. u Parizu. Nastupao je diljem svijeta sa zvijezdama jazza i klasične glazbe –  Leeom Konitzom, Billyjem Hartom, Pharoahom Sandersom, Markom Turnerom, Paulom Motianom i mnogim drugima.

Dan Tepfer kaže da glazbu stvara od kad zna za sebe. To mu je uvijek bio primarni način izražavanja. Dok je odrastao, učio je svirati klasični klavir, a kod kuće improvizirao jazz. Uvijek je balansirao između to dvoje, ali ipak su mu korijeni u jazzu i improvizaciji. Odgojen je u dvojezičnoj obitelji – u američkoj obitelji koja je živjela u Francuskoj pa ni ne čudi što je uvijek bio više vezan za sadržaj nego za formu. Drugim riječima, više ga je zanimalo što se kaže nego na kojem jeziku se izražava. Tako mu ni u glazbi nije bitan stil nego sama glazba i poruka. Tijekom pandemije, Dan Tepfer  je svojim obožavateljima redovito svirao preko livestreminga na društvenim mrežama – Dan Tepfer’s Remote Connections.

Tijekom karijere Tepfer je dobio mnogobrojna priznanja i nagrade, uključujći prvu nagradu i nagradu publike na natjecanju solo-klavira u Montreux Jazz Festivalu 2006., prvu nagradu na East Coast Jazz Festivalu 2006. i prvu nagradu na natjecanju Američkog udruženja pijanista 2007. Proglašen je najboljim novim umjetnikom u JazzTimesu (2010.) i zvijezdom u usponu u DownBeatu (2011.). Tepfer je 2014. dobio stipendiju Charlea Ives Američke akademije za umjetnost i književnost, MacDowellovu stipendija American Academy of Arts 2016. godine i i trogodišnju kreativnu potporu francuske zaklade BNP-Paribas u 2018. godini.

3. Backstage Live Pula Festival 2021, završava s još jednim koncertom vrhunskog glazbenika – 29. rujna na pozornicu Istarskog narodnog kazališta dolazi Adam Nussbaum´s ‘The Lead Belly Project’.

Ulaznice su u prodaji na blagajni INK i online OVDJE.

Foto: Josh Goleman