Urban&4 objavili na streaming servisima novi dvostruki album “Lipanj, srpanj, kolovoz”
10. rujna 2021.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

Urban&4 objavili na streaming servisima novi dvostruki album “Lipanj, srpanj, kolovoz”

“Lipanj, srpanj, kolovoz” dvije su strane Damira Urbana, s njegovom Četvorkom i solo, devet pjesama na prvom i osam pjesama na drugom CD-u koji nosi i podnaslov “Zapisi”.

Ovo je potpuno zaokružen album, intimna Urbanova priča i njegovo introspektivno putovanje u ovom nezahvalnom vremenu.

Album je od sada dostupan na svim streaming platformama, a u tijeku je ekskluzivna pretprodaja fizičkog albuma po cijeni od 79 kuna, a u službenoj prodaji će biti dostupan po cijeni od 99 kuna.

“Lipanj, srpanj, kolovoz” otvara aktualni singl “Sama” o kojoj je Urban rekao: “O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima.” Pjesma “Sama” govori za sebe, kao i cijeli album – od Porinom nagrađene “Iskre”“Pseće oluje”“Diva”“Kuće sjećanja” i “Nitko osim nas” pa do pjesama koje će vam se tek zavući pod kožu. “Lipanj, srpanj, kolovoz” nanovo će vam otkriti mjesta za koja mislite da su potrošena, jasnije ćete čuti, srčanije doživjeti – potrebno je samo iskreno slušati jer ovaj album je “duža riječ za nas”.

Album je nadahnut životom i djelom Yvesa Marieja Laméa (1895.–1936.), francuskog pjesnika i slikara čije dvije fotografije iz pariškog istražnog zatvora, kao i detalj jedne njegove slike, krase ovaj album za koji sjajno likovno oblikovanje potpisuje cijenjeni ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

Foto: Milica Czerny Urban