Lorde iznenada objavila EP s pjesmama snimljenima na maorskom jeziku
11. rujna 2021.
Music Box (11069 Članci)
Podijeli

Lorde iznenada objavila EP s pjesmama snimljenima na maorskom jeziku

Lorde je iznenadila obožavatelje nenajavljeno objavivši EP „Te Ao Mārama“! Riječ je o pet pjesama s njenog nedavno objavljenog albuma „Solar Power“ snimljenima na maorskom, jeziku starosjedioca njenog rodnog Novog Zelanda.

„Na određen način globalno predstavljam Novi Zeland i bilo mi je bitno snimiti album o mojem rodnom mjestu. Željela sam izraziti što nas ovdje čini takvima kakvi jesmo. To je prekrasan jezik, uživala sam pjevati na njemu. Čak ako ga ne razumijete, mislim da ćete uživati u tome kako elegantno zvuči dok slušate ovaj EP“, izjavila je Lorde povodom objave ovog glazbenog iznenađenja.

https://youtube.com/browse/MPREb_QPDMJXKsXls

Podsjećamo, Lorde je dugoočekivano studijsko izdanje „Solar Power“ objavila 20. kolovoza te kroz pjesme koje su se na njemu našle publici ponudila priliku da s njom prođu kroz „novi svijet“ zaogrnut ljetnom esencijom i prepun asocijacija na odrastanje, bezbrižnost i boravak u prirodi, ali i s pokojim osvrtom na život pop zvijezda.

Nova glazba nagrađivane kantautorice u posebnom će svjetlu zasjati na najavljenoj koncertnoj turneji, u sklopu koje će Lorde posjetiti i Hrvatsku. Oba najavljena koncerta za lipanj 2022. godine rasprodana su u gotovo rekordnom roku, a osim toga Lorde je prva velika internacionalna zvijezda koja će dva dana zaredom nastupati na Tvrđavi sv. Mihovila što koncerte čini povijesnima za Šibenik i Dalmaciju.

Popis pjesama:
„Te Ara Tika“ / „The Path“
„Te Ao Mārama“ / „Solar Power“
„Mata Kohore“ / „Stoned at the Nail Salon“
„Hua Pirau“ / „Fallen Fruit“
„Hine-i-te-Awatea“ / „Oceanic Feeling“

Foto: Ophelia Mikkelson