FOTO: Darko Rundek i Ekipa hitovima zaljuljali Zappa barku u Beogradu
19. rujna 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

FOTO: Darko Rundek i Ekipa hitovima zaljuljali Zappa barku u Beogradu

Legendarni Darko Rundek i Ekipa, samo dvadesetak dana poslije tri večeri za pamćenje u Botaničkoj bašti, u subotu 18. rujna su, na ispunjenoj Zappa barci, priredili Beograđanima fantastičan, ali, opet, sasvim drugačiji ugođaj u odnosu na prethodne koncerte.

Dok je u Botaničkoj bašti naglasak bio na promoviranju aktualnog albuma “Brisani prostor”, koji je za Srbiju krajem 2020. godine objavila promotorska kuća Long Play, a za Hrvatsko tržište Menart, sada su Rundek i Ekipa počastili obožavatelje serijom hitova, repertoarski prošetavši kroz sve faze stvaralaštva utjecajnog umjetnika. Repriza, također na Zappi, slijedi večeras (20.00). 

Foto: Nemanja Đorđević

Euforija je nastala čim su se na bini pojavili Darko, trubač Igor Pavlica, basist Roko Crnić, saksofonistica Ana Kovačić i bubnjar Silvio Bočić. Rundek je u skladu s tim najavio da će koncerti na Zappi biti kao “afterparti” poslije Botaničke bašte. Početak je, međutim, bio sjetan. Subotnji koncert je održan točno na 19. godišnjicu smrti Margite Stefanović, pa se prvo začuo ove večeri posebno toplo prihvaćen EKV klasik, “Kao da je bilo nekad”.

Poslije pjesme s početka Darkove solo karijere, “Grane smo na vjetru” i “Mile” kao kratkog osvrta na “Brisani prostor”, “Uzalud pitaš” je bila jasan znak da će publika dobiti dosta Haustora. Bio je to brzinski okidač za početak prave zabave gdje je svaku pjesmu, bez izuzetka, pratila zaglušujuća buka, uz zborsko pjevanje. Nije ni čudo jer su Rundek i Ekipa nanizali “Ja želim”, “Enu”, “Šejn”, “Sejmene”… Uz “Ljubav se ne trži” udarali su dlanovi u ritmu pjesme,  cijela Zappa je u glas pjevala i “Jorgovan”, “Bi mog’o da mogu”, “Ruke”, a za sam kraj službenog dijela i neizbježnu “Apokalipso” gdje je Darko prepustio publici glavnu riječ.

Foto: Nemanja Đorđević

“Makedo” i “Šal od svile”, odsviran u posebnom ambijentu uz svjetla upaljača i mobilnih telefona, bili su aduti sačuvani za kraj dvosatnog spektakla na rijeci, ispod Brankovog mosta s novobeogradske strane. “Bilo nam je super, puno vam hvala”, od srca je rekao Darko poklonivši se publici s Ekipom.

Ulaznice za večerašnji koncert Darka Rundeka i Ekipe mogu se kupiti po cijeni od 2.000 dinara u Zappa baru (Kralja Petra 41) i na Zappa barci.

Foto: Nemanja Đorđević