Grupa Adastra pjesmom protiv gorućeg globalnog problema – tanak je zid između tolerancije i nasilja
22. rujna 2021.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Grupa Adastra pjesmom protiv gorućeg globalnog problema – tanak je zid između tolerancije i nasilja

I ove godine 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ponovno s tendencijom rasta kojim ovakva vrsta nasilja postaje gorući problem ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu.

Kod nas je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ukupno stradalo 5 960 osoba. Od tog broja 4 506 je žena, što je povećanje od 23,7% u odnosu na 2019. godinu. 14 žena je izgubilo život.  Svaki oblik nasilja ne smije se tolerirati i zapravo je vrlo tanak zid između tolerancije i nasilja“Tanki zid” naziv je i nove pjesme grupe Adastra koja je inspirirana upravo rastućim brojem kaznenih djela vezanih uz nasilje nad ženama. Autori glazbe i stihova su frontmen Adastre Jeronim S. Marić i Zoran Brajević. Autor spota je također Jeronim koji o svemu kaže: “Htjeli smo pjesmom i spotom ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati već prijavljivati. Odabrali smo upravo ovaj trenutak kako bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.”
Glumci u spotu su Ana Lončarić i Mihael Novosel, a sve je kao i sama pjesma snimljeno i montirano u Alom studiju u Zagrebu.

Ako ste zatvorili oči pred nasiljem, onda ste i sami sudionici tog istog nasilja. Stoga, nemojte tolerirati ono što nije tolerantno. Borimo se svi zajedno protiv svakog oblika nasilja, pogotovo nasilja nad ženama i općenito u obitelji.