Metal atrakcija Batushka s Belphegorom i još tri benda dolazi u zagrebački Boogaloo
1. listopada 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Metal atrakcija Batushka s Belphegorom i još tri benda dolazi u zagrebački Boogaloo

Metal atrakcija Batushka ponovo dolazi u zagrebački Boogaloo 2. prpsinca ove godine i dovodi sa sobom Belphegor i još tri metal benda.

Nakon nezaboravnog nastupa poljske metal atrakcije Batushka prije četiri godine u prepunom zagrebačkom Boogaloou, vraćaju se na „mjesto zločina“ sa svojom novom crnom liturgijom, u četvrtak i sa sobom dovode još četiri metal benda, Belphegor, Diabolical, Almost Dead i Impalation. Batushka najavljuje poseban spektakl koji će se sastojati od njihovih starih materijala, ali će izvesti i dio novog materijala. Također najavljuju prodaju posebnog izdanja samo tijekom ove turneje i neće biti dostupno na digitalnoj distribuciji niti će kasnije biti reizdano.

Samo tjedan dana prije početka turneje našoj metal publici dobro poznati austrijski black/death metalci Belphegor će premijerno predstaviti svoj novi album koji će objaviti poznata metal izdavačka kuća Nuclear Blast, tako će svi koji posjete ovu turneju biti prvi koji će uživo čuti njihovo novo remek djelo. Od 1993. godine Belphegor isporučuju svoj osebujan dijabolički metal, a svi albumi doveli su ih do samog vrha black/death metal scene. Tekstovi benda neumorno istražuju najmračnije teme, demonologiju, čarobnjaštvo kao i samog vraga.

Neposredno prije ova dva headlinera na pozornicu će izaći još jedan veteranski bend, švedski Diabolical koji nakon četvrt stoljeća oživljava poseban set. Stiže u sklopu proslave svoje 25 godišnjice. Netom prije turneje Diabolical će objaviti novi materijal u obliku posebnog jubilarnog EP-ja, što će biti njihov prvi materijal objavljen od hvaljenog albuma “Eclipse” iz 2019. Često opisivani kao “zacrnjeni death metal”, Diabolical donose posebno iskustvo uživo i prikaz glazbenog umijeća kakvo ima vrlo malo suvremenih metal bendova.

Kao uvod u ovaj metal spektakl će nastupiti američki Almost Dead i švedski Impalement.

Početak koncerta najavljen je za 18:00 sati, a cijena ulaznice u preprodaji iznosi 180 kn do 4.10., od 5.10. bit će 200 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 220 kn. Pretprodajna mjesta: Rockmark, Dirty Old Shop, Enrio.hr, Eventim.hr.