Legendarni Paraf i Grad dolaze u Vintage Industrial Bar
14. listopada 2021.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Legendarni Paraf i Grad dolaze u Vintage Industrial Bar

U četvrtak 11.11., u zagrebački Vintage Industrial Bar po prvi puta stižu prvaci RI punka i rocka – legendarni bendovi PARAF i GRAD.

Zagrebački koncert ujedno je i promocija proširenog izdanja “Riječki novi val – antologija”, koji na 3 CD-a donosi 70 snimaka 35 najistaknutijih izvođača ondašnje scene, zabilježenih u periodu od 1977. do 1989., među kojima su naravno i Paraf i Grad, ali i drugi kultni RI bendovi od Termita, Ogledala, Denis & Denis, Xenie, Cacadou Look i mnogi drugi.

Također, koncert u Vintageu biti će promocija dvostrukog CD izdanja grupe Grad “Best of & Band on”, bogate kompilacije koja sadrži 37 pjesama iz dosadašnje karijere benda, uključujući i neke neobjavljene, kao i potpuno novi singl “Deset”, a prati razvoj benda od najranije, demo faze pa sve do danas. Oba izdanja predstavljaju ključan dokument koji pokazuje značaj i utjecaj RI rock scene na domaću i regionalnu glazbenu scenu koji traje i danas.

Veliki interes za reizdanja kultnih albuma Parafa “A dan je tako lijepo počeo” i Zastave” na vinilma, čije su naklade rasprodane u rekordnom roku, pokazuju da i 40 godina od izlaska njihovog debi albuma, koji je također jedan od povoda ove turneje, rodonačelnici punka na ovim prostorima imaju i dalje puno poklonika koji, vjerujemo, neće propustiti priliku da ponovo uživo vide bend.

Osim toga, nedavno objavljeni novi singl grupe Paraf “Novi Berlin”, kao i aktualni singlovi Grada “Sjever” i “Deset”, pokazuju da su oba benda i dalje i te kako živa i u odličnoj formi, te da nas u VintagIndustrialu, u četvrtak 11.11. očekuje moćna, žestoka svirka i ekskluzivna prilika da vidimo dva kultna riječka benda na jednom mjestu.

Paraf u Vintage stiže u sastavu: Pavica Čabrijan aka Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara) i Alen Tibljaš (bubanj).

Grad dolazi i dalje predvođen snažnim vokalom Deana Škaljca, moćnim gitarama Orijena Modrušana i Igora Stevanovića Stiva, te obogaćen uigranom podrškom nove ritam sekcije u sastavu Sergej Hofman – bas (Turisti) i Branko Kovačić – bubnjevi (Jonathan).

Ulaznice za koncert su od danas (13.10.) dostupne u sustavu Eventim: https://bit.ly/2YEBcWm. Od 13.10. do 20.10., ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ‘early bird’ cijeni od 70 kn u ograničenom kontingentu, dok se od 21.10. njihova cijena diže na 90 kn.

Foto: Nikica Petković