Novi videospot Zdenke Kovačiček izmamit će vam osmijeh na lice!
1. listopada 2020.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Novi videospot Zdenke Kovačiček izmamit će vam osmijeh na lice!

Zdenka Kovačiček, vlasnica jednog od najkarizmatičnijih i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima i kraljica blues i jazz scene predstavlja upravo završen i iz studija isporučen, još “vrući” novi singl kojim najavljuje skorašnji izlazak novog albuma. Riječ je o pjesmi “Konstatacija jedne mačke”.

Ovom prigodom otkrit ćemo jedan mali, ali važan detalj vezan za objavljivanje novog Zdenkinog albuma, a to je da će po pjesmi “Konstatacija jedne mačke” biti naslovljen novi album. Isti naslov krasi i fantastičnu zbirku poezije Slavice Maras čiju poeziju Zdenka obožava. Pjesma je snimljena u pratnji sjajnog Greenhouse Blues Banda, stihove Slavice Maras uglazbio je Zdenkin dugogodišnji suradnik Marko Tomasović, a za aranžman je zaslužan Hrvoje Grčević.

“Tako je svojevremeno preuzeta Frka, naslovna tema mog drugog solo albuma i pjesma premijerno izvedena 1981. na Zagrebfestu koja je gotovo 35 godina kasnije oživjela u modernom ruhu mladih glazbenih talenata. Dugo sam čuvala odabrane tekstove tako da će se na novom albumu naći nekoliko duhovitih, otkačenih tekstova u stilu ove bezvremene pjesme”, otkriva glazbena diva i dodaje: “Jedva čekam finalizaciju albuma. Bit će vanserijski, a za Konstataciju jedne mačke imamo jednako tako vanserijski spot.”

Uz novi singl predstavljamo fantastičan i zabavan video spot koji je sjajna kombinacija novo snimljenog igranog i animiranog materijala. To je odlično koncepcijski posložen “mali filmić” s rasplesanom Zdenkom koja je spretno i sretno uklopljena u dobar stari crtić, a svako gledanje će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice i izazvati dobro raspoloženje!

Veselu i zauvijek mladu Zdenku Kovačiček na premijeri vlastitog spota usisat će čarobni projektor i ubaciti je u rasplesani, veseli svijet starih, zaboravljenih crtića. Zdenka kao Zdenka, u takav će se svijet odmah izvrsno uklopiti zaplesavši i zapjevavši rame uz rame s otkačenim crtanim junacima. Spot je nastao nastavno na koncept koji su redatelj Ivan Mokrović i Zdenka Kovačiček osmislili povodom koncertne proslave 60 godina autoričine karijere u dvorani “Vatroslav Lisinski” gdje su brojne pjesme iz opusa legendarne glazbenice na video zidu pratile slične animacije iz starih crtanih filmova.

Foto: Ivan Špehar