Norah Jones objavila utješnu zbirku bezvremenskih blagdanskih klasika i dirljivih novih pjesama
16. listopada 2021.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Norah Jones objavila utješnu zbirku bezvremenskih blagdanskih klasika i dirljivih novih pjesama

Već gotovo 20 godina, od kad je njen debitantski album „Come Away With Me“ postao suputnik milijunima diljem svijeta, Norah Jones svojim umirujućim vokalom širi glazbenu čaroliju i toplinu.

Ove godine, višestruko nagrađivana kantautorica objavljuje svoje prvo blagdansko izdanje. Najavljen kao utješna zbirka bezvremenskih blagdanskih klasika i dirljivih novih pjesama, „I Dream Of Christmas“ donosi nadu da će nadolazeće blagdansko vrijeme biti ispunjeno radošću i zajedništvom.

„Oduvijek sam voljela božićnu glazbu, ali želja da i sama snimim blagdanski album pojavila se tek sad“, izjavila je Norah. “Prošle godine shvatila sam da sam utjehu u vrijeme lockdowna tražila slušajući ‘Funky Christmas’ Jamesa Browna i Elvisov Božićni album“, prisjeća se glazbenica te otkriva da se ideja za vlastitim božićnim izdanjem rodila još u siječnju te da joj su je rad na albumu i iščekivanje njegove objave ispunjavali srećom tijekom cijele godine.

Početna želja pretvorila u niz originalnih pjesama koje su joj se, ističe, jedna za drugom pojavljivale u mislima, a u kojima istražuje složene emocije vremena u kojem živimo. Uz nove autorske pjesme, izdanje donosi i poznate blagdanske klasike: “Kroz pjesme sam nastojala pronaći razne božićne radosti, uhvatiti tu posebnu iskru, taj nezamjenjiv osjećaj kojeg iskusimo bez obzira tko smo ili u kojoj smo životnoj fazi. Bilo mi je teško suziti izbor stoga sam se odlučila za omiljene klasike koje mogu izvesti tako da zvuče kao da su moji.” Među brojnim favoritima našla se i Norina razigrana reinterpretacija The Chipmunksove izvedbe pjesme Davida Seville – „Christmas Don’t Be Late“ te izvedbe gotovo neizostavnih „White Christmas“, „Winter Wonderland“ i „Christmas Time Is Here“.

„I Dream Of Christmas“ producirao je Leon Michels, a u stvaranju izdanja sudjelovali su izvrsni Brian Blade, Tony Scherr, Nick Movshon, Russ Pahl, Marik Hughes, Dave Guy, Michels i Raymond Mason.

Popis pjesama:

1. Christmas Calling (Jolly Jones) (Norah Jones)
2. Christmas Don’t Be Late (Ross Bagdasarian)
3. Christmas Glow (Norah Jones)
4. White Christmas (Irving Berlin)
5. Christmastime (Norah Jones/Leon Michels)
6. Blue Christmas (Billy Hayes/Jay W. Johnson)
7. It’s Only Christmas Once A Year (Norah Jones)
8. You’re Not Alone (Norah Jones/Leon Michels)
9. Winter Wonderland (Richard B. Smith/Felix Bernard)
10. A Holiday With You (Norah Jones)
11. Run Rudolph Run (Johnny Marks/Marvin Brodie)
12 .Christmas Time Is Here (Lee Mendelson/Vince Guaraldi)
13. What Are You Doing New Year’s Eve? (Frank Loesser)