Radiohead za XL Recordings objavili trostruko izdanje “Kid A Mnesia”
5. studenoga 2021.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Radiohead za XL Recordings objavili trostruko izdanje “Kid A Mnesia”

Jedan od najznačajnijih indie bendova današnjice Radiohead, bogatim izdanjem “Kid A Mnesia” obilježio je 21. godišnjicu od objave kultnih albuma “Kid A” i “Amnesiac”, obogaćen novim materijalima, albumom “Kid Amnesiae”, zbirkom dosad neobjavljenih pjesama, snimljenih tijekom 2000. i 2001. godine. Ova impresivna kolekcija objavljena je danas (5.11.) u izdanju  XL Recordings.  

“Kid A Mnesia” sadrži albume “Kid A”“Amnesiac” i “Kid Amnesiae”, a izdanje je dostupno i na svim digitalnim streaming servisima te službenoj web stranici. Postoji i kao De Lux trostruki vinil rezan na pola brzine radi bolje kvalitete zvuka, i u ograničenim količinama na duplim kasetama “Kid Amnesiette”.

O doista raznovrsnoj i koloritnoj ediciji “Kid A Mnesia”,  bend je izjavio: “‘Kid A’ i ‘Amnesiac’ postaju punoljetni, a pridružuje im se “Kid Amnesiae”, palača sjećanja na polu-zapamćene, polu-zaboravljene svirke i neobjavljene materijale.”

Recentno su objavili i dva singla/spota. Više od milijun puta pregledan video za singl ‘If You Say The Word’ režirao je Norvežanin Kasper Häggström, dok za ‘Follow Me Around’, s Guyom Pearceom u glavnoj ulozi, režiju potpisuje duo Us odnosno Christopher Barret i Luke Blake Taylor.

Za obljetnicu punoljetnosti izašla je i knjiga Kid A Mnesia Thoma Yorka i Stanleyja Donwooda, s više od 300 umjetničkih djela – od digitalno kreiranih pejzaža, preko kolaža i crteža – nastalih tijekom stvaranja, snimanja i produkcije albuma “Kid A” i “Amnesiac”. U suradnji s Epic Games izlazi i Kid A Mneisa Exhibition, izokrenuti digitalno/analogni svijet kreiran od djela navedenih u knjizi.