Nina Kraljić nakon BBC-ja i Netflixa nominirana za nagradu Hollywood Music In Media
14. studenoga 2021.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Nina Kraljić nakon BBC-ja i Netflixa nominirana za nagradu Hollywood Music In Media

Nakon suradnje a globalnim streaming platformama BBC-jem i Netflixom, Nini Kraljić stiže vijest o još jednom velikom inozemnom priznanju – nominaciji za nagradu Hollywood Music In Media Awards (HMMA) u kategoriji za kratki film.

Nakon što je zapjevala u dokumentarcu „Universe“ za BBC Earth, uloge Red Giant zvijezde koja je dvostruko starija od našeg sunca, te suradnje s ekipom iz tvrtke Bleeding Fingers Music koju su zajednički osnovali Hans Zimmer i njegov poslovni partner Steve Kofsky i Extreme Music, stigla je i vijest o suradnji sa streaming platformom Netflix. U Netflixovom dokumentarnom filmu “The River Runner” američkog redatelja Ruscha Stugersa, Nina koja djeluje pod umjetničkim imenom Alkonost of Balkan, otpjevala je skladbu “Passing the Torch” portugalskog skladatelja Joaquina Gomeza Camusa. Radnja tog dokumentarca govori o kajakašu koji namjerava postati prvi čovjek koji će u kajaku proći četiri velike rijeke koje teku s tibetske svete planine Kailash.

Nakon tih suradnji, glazbenici stiže fantastična vijest o nominaciji za nagradu za najbolju pjesmu kratkog filma u kojoj je sudjelovala kao autor i izvođač. Nominirana pjesma zove se „Vraćam se doma“ iz filma „Sabina: Plijen za lovca” u izdanju tvrtke Jubilee Productions iz Los Angelesa. Dirljiva je to i emotivna priča o djevojci rodom iz Bosne koja svjedoči ubojstvu svoje majke imigrantice. Hollywood Music In Media Awards (HMMA) je organizacija koja dodjeljuje nagrade za originalnu glazbu u svim vizualnim medijima iz cijelog svijeta, te se Nina tako ove godine našla u društvu nominiranih kao što su Hans Zimmer, Beyoncé, Jennifer Hudson, Ariana Grande, Billie Eilish, U2 i mnogi drugi!

Bivši pobjednici HMMA-a, a koji su kasnije osvojili Oscara, su Trent Reznor, Atticus Ross i Jon Batiste za “Soul”, Hildur Guðnadóttir za “Joker”, Ludwig Goransson za “Black Panther”, pjesme “Judas & The Messiah”, “Zvijezda je rođena” i još mnogi drugi. Ovu nagradu i nominacije mnogi poistovjećuju s Oscarom za glazbu, stoga ne čudi kako Nina kaže da je počašćena i jako uzbuđena što se ima priliku sve više afirmirati u svijetu filmske glazbe koju obožava!

„Velika je sreća kad pjesma u kojoj si dao dio sebe bude prepoznata u svoj svojoj iskrenosti i ljepoti i to u društvu najvećih! Čestitke cijelom timu iz kratkog filma ‘Sabina: Prey for the Hunter’! Sretna sam da smo pjesmu nazvali ‘Vraćam se dom’“ i time pokazali ljepotu našeg izričaja, jezika, kulture i povijesti Balkana s dirljivom pričom koju svakako vrijedi pogledati“ – kaže Nina.

Nina je glazbenica koja uvijek koristi priliku da promovira ljepotu naše zemlje, kulture i običaja, bavi se etno glazbom cijelog Balkana te filmskom glazbom koju obožava. Ne sumnjamo da ju u budućnosti čekaju još mnoge ovakve suradnje i projekti.