Kantautor Zvonimir Varga objavio deseti studijski album
18. studenoga 2021.
Music Box (11091 Članci)
Podijeli

Kantautor Zvonimir Varga objavio deseti studijski album

Album nazvan „Muzika“ sadrži deset pjesama na hrvatskom jeziku te predstavlja autorski, svirački i aranžerski napredak u karijeri Zvonimira Varge.

Slušajući „Muziku“ dolazi se do zaključka da je Zvonimir, surađujući s producentom Jerom Šešeljom, glazbeno potpuno sazrio i da je riječ o njegovom najkvalitetnijem albumu do sada! Iako je glazbeno raznolik, Zvonimir Varga iz pjesme u pjesmu dokazuje da se iznimno uspješno pronalazi u raznim glazbenim smjerovima, a unatoč činjenici da kompozicije donose ozbiljne poruke, njegove pjesme su radiofonične, melodične i lako pamtljive.

Album je snimio, aranžirao i producirao Jere Šešelja na dvije lokacije – u zagrebačkom Element Studiju i zadarskom TwentyTwenty studiju. Uz Šešelju koji je odsvirao električne i bas gitare, bubnjeve, udaraljke te otpjevao back vokale, na albumu gostuju i brojni drugi glazbenici: Dean Melki na violini, Jurica Hotko na klavijaturama i usnoj harmonici, Stipe Mađor na trubi, Bruno Dugopoljac na trombonu i Josip Janeš na bendžu i mandolini.

S albuma “Muzika” Zvonimir je do sada objavio čak pet videospotova; spot za “Gradu ispod Sljemena” snimili su Pavle Kocanjer i Marina Uzelac, spot za “Katarinu”, “Muziku” i “Najljepšu curu u gradu” snimila je Katarina Matas (Muni Kuper Photography), dok je spot za pjesmu “Nova za Kety” snimio Zvonimir Varga. Jubilarni deseti studijski album „Muzika“ Zvone će spojiti s još jednim uistinu značajnim jubilejom – svojim tristotim koncertom! Promocija „Muzike“ će biti na koncertu prikladnog naziva „Zvonimir Varga 300“, koji će se održati početkom iduće godine.

Popis pjesama:

1. Gradu ispod Sljemena
2. Katarina
3. Pjesma poštaru
4. Dobri stari telefon
5. Muzika
6. Nova za Kety
7. Vozim se
8. Donald Trump
9. Najljepša cura u gradu
10. Na kraju balade

Foto: Katarina Matas