Na novom albumu Sting premošćuje različitosti ostajući vjeran svom prepoznatljivom zvuku
24. studenoga 2021.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Na novom albumu Sting premošćuje različitosti ostajući vjeran svom prepoznatljivom zvuku

Višestruko Grammyjem nagrađeni glazbenik, Sting, predstavio je novo studijsko izdanje naziva „The Bridge“. Na najnovijem albumu cijenjenog glazbenika nalaze se i dva najavna singla: himnički „Rushing Water“ koji otvara izdanje kao „najbolji početak albuma koji nastoji spojiti sve nebitne razlike koje nas mogu razdvojiti“ te optimistična pjesma „If It’s Love” koja je u međuvremenu obogaćena s čak dvije verzije video spota. Nakon prvog službenog spota koji slavi život i ljubav pjesma vođena catchy zviždukom je na dan objave albuma dobila i prateći animirani video.

„The Bridge“ je Stingov 15. studijski album te vjerno prikazuje raznolikost njegovog stvaralaštva – od tekstova pjesama do glazbenih stilova i različitih žanrova koji su rezultat njegovog kontinuiranog glazbenog istraživanja. Iako raznolike i inspirirane raznim žanrovima uključujući rock n’ roll, jazz, klasičnu glazbu i folk, pjesme objedinjene na ovom eklektičnom albumu svejedno predstavljaju tipičan i prepoznatljiv Stingov zvuk.

Oslanjajući se na različite stilove i faze iz dosadašnje karijere, nagrađivani glazbenik album je napisao i snimio tijekom prošle godine. Surađujući na daljinu u vrijeme izolacije tijekom globalne pandemije, u stvaranju glazbe priključila mu se grupa glazbenika koju čine gitarist Dominic Mille, bubnjari Josh Freesem i Manu Katché, saksofonist Branford Marsalis, pijanist i producent Martin Kierszenbaum, klavijaturist Fred Renaudin te prateći vokali Melissa Musique, Gene Noble, Jo Lawry Laila Biali.

Sve pjesme na albumu producirali su Sting i Martin Kierszenbaum, osim „Loving You“ na kojoj im se pridružila i Maya Jane Coles. Album je miksao Robert Orton, a masterirao ga je Gene Grimaldi (Oasis Mastering).

 Studijsko izdanje prati i serija video zapisa ekskluzivno objavljenih putem službene web stranice, a koji kroz trajanje od nekoliko minuta prikazuju trenutke iz njegovog života. Kroz niz video materijala objedinjenih pod nazivom „On the Bridge“ obožavatelji također mogu dobiti uvid u glazbenikovu svakodnevicu u vrijeme dok se pripremao za objavu novog albuma. Za detaljnije istraživanje albuma, lanisirana je i interaktivna platforma: http://thebridge.sting.com