Ivana Kindl objavila video spot za hit baladu “Pusti da se dogodi”
28. studenoga 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ivana Kindl objavila video spot za hit baladu “Pusti da se dogodi”

Nakon što je najnoviji singl Ivane Kindl „Pusti da se dogodi“ pronašao izravan put do srca slušatelja te se odmah po objavi smjestio u prvih deset najemitiranijih pjesmama u domaćem eteru, naša ponajbolja vokalistica predstavlja i prateći spot u kojemu se isprepliću mašta i zbilja.

Prilikom snimanja pratećeg spota, Ivana je ponovo ostvarila suradnju s redateljem Daliborom Barićem koji je, između ostalih priznanja, ove godine bio u konkurenciji za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

Ono što se renomiranom multimedijalnom umjetniku posebno sviđa u dosadašnjem radu s Ivanom te zbog čega se uvijek radno odazove pozivu za suradnju je, ističe: „jednostavnost i spontanost pri osmišljavanju priča i ugođaja koje prate svaki spot koji smo do sada radili“. Oboje esteti i veliki umjetnici svatko u svom području djelovanja, Ivana Kindl i Dalibor Barić još jednom su efektno isprepleli svoje ideje te se pronašli u kreativi i posvećenosti detaljima u kojima se nerijetko krije simbolika. Ovoga puta za lokaciju snimanja odabrali su prekrasnu šumu u Grdanjcima kod Bregane te su tamo snimljeni video materijali dodatno obogaćeni impresivnim 2D i 3D animacijama. Direktor fotografije je Marko Petrović, koji osim snimateljskog oka posjeduje i izniman senzibilitet što zajedno s Ivaninom izvedbom i Daliborovim animacijama tvori esenciju impresivnih uratka pred nama.

„Volim surađivati s Daliborom jer je sjajan kreativac i umjetnik s kojim se prilično dobro razumijem budući da  svaki put svojim senzibilitetom pogodi bit i atmosferu spota“, istaknula je Ivana, a više o njihovom profesionalnom odnosu, ali i snimanju najnovijeg spota otkriva sam redatelj: „Glazbeni spot za pjesmu ‘Pusti da se dogodi’ označava našu četvrtu suradnju. Smatram da to dosta govori o našem profesionalnom odnosu. Ivana je ovog puta imala ideju da odemo u prirodu i krajnje opušteno i neopterećeno snimimo materijale za spot. Snimanje se tako pretvorilo u jedno lijepo druženje u jesenskoj šetnji šumom.“ Ivanu kao glazbenicu Dalibor opisuje iznimno dojmljivim i snažnim riječima:  „U njenim pjesmama stvarno osjetim jednu iskrenost, čistoću i snagu, u glasu, u tekstu, u nečem između, neuhvatljivom.“

Hitoidnog refrena i prožeta klavirskom dramatikom koja koketira s R’n’B grooveom, „Pusti da se dogodi“ osvaja radijski eter te nastavlja sjajan niz uspješnih autorskih pjesama koje će biti okupljene na nadolazećem studijskom izdanju.

Foto: Nicolas Diamane