Klupski život ponovno na zagrebačkom Jabukovcu, “DVA OSAM” otvorio svoja vrata
14. prosinca 2021.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Klupski život ponovno na zagrebačkom Jabukovcu, “DVA OSAM” otvorio svoja vrata

Nakon nekoliko pokušaja i odgađanja radi trenutne situacije i zabrane, pa ograničavanja, pa zabrane rada noćnim klubovima, prošlog petka, 10. prosinca, konačno je otvoren novi klub u prostorijama na poznatoj adresi Jabukovac 28 u Zagrebu, a nosi ime DVA OSAM.

Dan prije otvorenja za javnost, organizirano je predstavljanje novog kluba za prijatelje, i ine suradnike, uključujući i one iz javnog, kulturnog, a i političkog života. Na prvo predstavljanje došli su i oni iz drugih gradova, koji su potegnuli iz dalekog Dubrovnika, preko Šibenika, do okolice Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. Tom prigodom po prvi put su otvorena vrata kluba, s novim imenom, i u osvježenom ruhu, čiji dizajn interijera potpisuje Poop studio, a onaj vizualnog identiteta dugogodišnja suradnica Marijana Krbot. Goste je, dominantno ’80s selekcijom, zabavljao DJ Tomi Phantasma, koji je sa svojom večeri Dark Side nastupao i na otvorenju za javnost idućeg dana, sa izborom glazbe nešto više prilagođenom onoj ‘darkerskoj’, odnosno ‘staroj jabučarskoj’ publici. Otvorenje je, uz rad do ponoći i isključivo uz covid propusnice, bilo rasprodano u pretprodaji, a posebno zadovoljstvo bilo je svjedočiti uzbuđenju, te naknadnom oduševljenju, stalnih i starih posjetitelja, prilikom njihova dolaska u klub. Večer je protekla u apsolutno pozitivnoj atmosferi, kada je sve izgledalo kao nekad i ‘staro normalno’, a sve je na fajruntu zaključeno grupnom, ‘milenijskom’ fotografijom organizatora i publike.

Idućeg dana, u subotu, 11. prosinca, uslijedilo je probijanje leda Healing Sounds partyem, uz predstavljanje domaćih producenata s elektroničke scene, i jedan od prvih house partya na adresi kluba. U prvom izdanju pult su zauzeli PEZNT i Arsen Pavešić aka Element 33. Isti je završio u istom ozračju kao prethodnih večeri, uz rasplesani dancefloor i uz zadržane osmijehe na licima posjetitelja po njihovu odlasku.

Udličan početak rada novog kluba, uz publiku koja se ne želi tako lako oprostiti od klupskog života, unatoč ograničenom načinu rada, u kojima i nastavlja raditi gotovo svakog dana, pa tako nakon vikenda, i prije idućih koncerata i partya, odmah kreću filmski, književni i edukacijski programi.