ŽEN objavile novi singl “Krizantema”
22. prosinca 2021.
Music Box (11028 Članci)
Podijeli

ŽEN objavile novi singl “Krizantema”

Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN nam za kraj godine poklanja pjesmu “Krizantema”, drugi singl i videospot s nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za sljedeću godinu.

Pjesma je inspirirana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo mjenja svoju formu. To je bila i polazna točka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Seine i Ana & The Changes. Naslanjajući se na vizualni identitet benda koji u živo nastupa uz zanimljive vizualizacije spot je napravljen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva ‘Liquid Light Show’, a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike.

Pjesma Krizantema, u izdanju slovenske nezavisne etikete Moonlee Records,  snimljena je u Tralala studiju kojeg je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković – Zarkoff s kojim bend surađuje već niz godina, posebno od albuma Sunčani ljudi pa na ovamo, dok mastering potpisuje nizozemski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.