Beogradska alternativna trojka Šajzerbiterlemon pjesmom “Strepnja” najavljuju album
26. prosinca 2021.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Beogradska alternativna trojka Šajzerbiterlemon pjesmom “Strepnja” najavljuju album

Beogradski alternativni rock trio Šajzerbiterlemon objavio je pjesmu “Strepnja”, singl i spot kojim najavljuju dugoočekivani drugi album.

Ovo je prva novost iz tabora popularnih Šajzera nakon gotovo dvije godine. Režiju spota potpisuje bubnjarica benda Ana Đurović, kojoj je ovo debitantsko ostvarenje u svijetu glazbenih spotova. Za kameru je bila zadužena Ana Žeželj, dok montažu potpisuje Janja Bilbija.

Pjesma je nastala u jesen 2019. godine uoči velikog nastupa na Hali Gali festivalu i tada je premijerno uživo izvedena u proširenoj postavi s Andrejem Mladenovićem (Stray Dogg, Crvi, Sitzpinker) i Pavlom Trifunovićem (Sitzpinker), a dvije godine kasnije u sklopu novog albuma konačno dobiva studijsku verziju. Snimljena je u beogradskom studiju Down There, a produkciju potpisuju Andrej Mladenović i Uroš Milkić.

Šajzerbiterlemon ovim singlom i najavom drugog albuma započinje novi ciklus u svom radu, s novim basistom Konstantinom Jankovićem i mnoštvom novih žanrovskih utjecaja. Album će biti objavljen na proljeće 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Recordsa i beogradske Pop Depresije.

Foto: Ana Žeželj