Renomirani beogradski kantautor Nikola Čuturilo predstavio najosobniji album “Priče iz Depoa”
28. prosinca 2021.
Music Box (11078 Članci)
Podijeli

Renomirani beogradski kantautor Nikola Čuturilo predstavio najosobniji album “Priče iz Depoa”

Renomirani beogradski kantautor, gitarist i pjevač Nikola Čuturilo, nakon devetogodišnje diskografske stanke predstavio je “Priče iz Depoa” (Lampshade Media, 2021.), jedan od svojih najosobnijih albuma, snimljen na način dobro ozvučenog benda na pozornici, sirovo, bez puno ili imalo ukrasa sa strane.

Dugoiščekivani album stiže nakon velikog uspjeha singlova ‘Sanjam te’ i ‘Lice ulice’, a predstavlja intimnu i iskrenu projekciju, izraženu u maniri autentičkog rock zvuka. Bez obzira koje glazbeno polje istražuje u pjesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nježne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspijeva kao i uvijek izbjeći zamke puke eksploatacije, čvrsto ostati u svijetu dosljednog stvaranja i time potvrđuje poziciju autora koji već četiri desetljeća okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Od trenutka kada se singl ‘Sanjam te’ ukazao, album je s nestrpljenjem očekivan, a po dosadašnjim reakcijama kritike nije razočarao. Upravo suprotno.

“Priče iz Depoa” nastale su u izazovno vrijeme lockdowna i poslije znatno mračnijeg niza glazbenih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem živimo i radimo. Ovim albumom, Čuturilo se vraća na mjesto gdje ljubav i iskrenost zaista funkcioniraju i kaže: “Meni je ovo jako važno, to sam se sa bendom dogovorio, a i sa vladom, mi radimo jako važnu stvar. Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna delatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras. Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština, ono što je bitno vrlo često u poslednje vreme dozvoljavamo da tako sa nipodoštavanjem, prodje pored nas. Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svetu.”

Foto: Brian Rašić