Techno legenda Ivan Komlinović objavio svoje posljednje izdanje “Lock Pick EP”
28. prosinca 2021.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Techno legenda Ivan Komlinović objavio svoje posljednje izdanje “Lock Pick EP”

Legendarni techno DJ i producent Ivan Komlinović koji je uvelike utjecao na razvoj naše techno scene u devedesetim i dvijetisućitim godinama, objavio je svoje posljednje izdanje, “Lock Pick EP”.

Iskusni techno majstor, koji iza sebe ima desetke izdanja, nastalih u više od dvadeset godina producentskog rada, za novi ACETON Music (Absolute Croatian Electronic) predstavlja EP s tri nove stvari i jednim remiksom. Sa svojom masivnom bas linijom, naslovna “Go Cup” je kao stvorena za big floor i sigurno će naći svoje mjesto na mnogim playlistama. “Lock Pick”, sa svojim bogatijim aranžmanom, svoje će mjesto naći kako u klupskom okruženju, tako i na big flooru. To je stvar koju ćete svirati i u house setu u kojem će se sigurno odlično uklopiti. KRoz ovu techno stvar vodi nas suptilna bas linija i odličan drive.

“Spark Plug” je skriveni dragulj ovog EP-ja. Ritmička struktura ove stvari u sebi nosi prepoznatljivi zvučni potpis koji dolazi iz analognih ritam mašina koje koristi Komlinović. Poluzatvorene hi-hat činele uvlače u groove, skladno upadajući između udarca bas bubnja. Pravo uzbuđenje kreće s prvim akordima sintesajzera koji se polako transformira i prelazi u kulminaciju u kojoj se osjeća utjecaj Surgeona. Četvrta stvar na ovom EP-ju je sessiondiggerov re-shape za “Lock Pick”. Multiplicirane bas linije u osnovnom ritmu, kao i pomalo izvrnuti osnovni elementi podižu uzbuđenje u ovoj obradi, koja u konačnici daje groove koji kao da dolazi od automobilskog motora s očitom namjerom da postigne kulminaciju dance floora.

Foto: PR